ŠIROKI BRIJEG

U konkurenciji za nagrade MFF-a 20 filmova

09.09.2022.
u 17:30

Mediteran Film Festival 2022. održat će se u Širokom Brijegu od 11. do 15. listopada

Na Mediteran Film Festivalu 2022., koji će se u Širokom Brijegu održati od 11. do 15. listopada, u konkurenciji za nagrade, po izboru selektora Zdravka Mustaća, natjecat će se deset dugometražnih i deset kratkometražnih dokumentarnih filmova iz Hrvatske, Italije, Francuske, Njemačke, Švicarske, Izraela, Libanona, Kube... Za 23. izdanje širokobriješke smotre filma prijavilo se oko 260 filmskih uradaka, od kojih će neki svjetsku premijeru imati upravo na ekranu širokobriješkog digitaliziranog kina Borak, dok će u programu ovog festivala biti prikazani i filmovi koji su već nagrađeni na velikim filmskim festivalima.

- Filmovi obiluju prvenstveno raznovrsnošću lokacija s nekoliko kontinenata. Mediteranski su se filmaši rastrčali po svijetu u potrazi za pričama koje razbijaju ustajale predodžbe o usporenom i predvidljivom načinu preživljavanja - ističe festivalski selektor Mustać i dodaje kako većinu prijavljenih filmova odlikuju snažna i temeljna udubljenost u problematiku razdora svakodnevice.

Birajući filmove za konkurenciju, i ovaj put Mustać je vodio računa da festivalske termine ne zauzmu projekti, kako navodi, s "olakim načinom tretiranja prevažnih tema i iznošenja prevažnih istina" te dodaje da je pri odabiru preferirao samo čiste slike, čiste subjektivne poglede, samo istinu kroz autorsku vizuru, što probija sve okove poželjne percepcije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?