Mediteran Film Festival 2020. u online formatu od 19. do 22. kolovoza

U konkurenciji 20 dokumentaraca iz RH, Francuske, Italije, Španjolske, BiH…

04.08.2020.
u 15:24

Ovogodišnje, 21. izdanje Mediteran Film Festivala bit će održan od 19. do 22. kolovoza u Širokom Brijegu u online izdanju. U ovoj specifičnoj godini, kada je epidemija koronavirusa paralizirala društveni život, organizatori su ovogodišnju širokobriješku smotru dokumentarnog filma odlučili upriličiti posredstvom digitalne platforme.

-Ovu odluku nije bilo lako donijeti, pogotovo zato što se Mediteran Film Festival puna dva desetljeća profilirao kao ležeran, šaren, prijateljski festival, koji je izazvao zanimanje publike i daleko izvan granica BiH. No svjesni da u ovoj situaciji iznad svega moramo biti odgovorni i strpljivi, da se moramo brinuti za sigurnost zajednice, odlučili smo filmove s platna prenijeti u domove ljubitelja filma. Svi filmovi bit će prikazani posredstvom digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici  – kazao nam je Tomislav Topić, direktor MFF-a 2020. 

Iako je ovogodišnji MFF stjecajem okolnosti lišen festivalskog druženja i čarolije, organizatori će se pobrinuti da virtualni posjetitelji ipak ne budu zakinuti za kvalitetan filmski sadržaj. Uz filmove iz konkurencije, gledatelji će imati prigodu pogledati i filmove iz programa „U fokusu“, ali i najbolja domaća filmska ostvarenja. 

U službenom programu ovogodišnjeg MFF-a natječe se dvadeset dokumentarnih filmova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać.

-Dobar dio filmova koji su prošli u konkurenciju  za MFF 2020. već je pobrao nagrade na velikim filmskim festivalima, a neki će na širokobriješkom festivalu imati svjetsku premijeru, rekao nam je selektor Mustać.

Dva tročlana međunarodna žirija odlučivat će o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratki film čiji je pokrovitelj Podravka. U natjecateljskom dijelu programa našli su se filmovi redatelja iz Hrvatske, Francuske, Italije, BiH, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Grčke, Maroka, Jamajke i Egipta

Generalni pokrovitelj festivala je HT Eronet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije