Nura Bazdulj-Hubijar

Sve što vrijedi na ovom svijetu satkano je od emocija

19.05.2016.
u 08:00

Nakon gotovo tri godine, bh. književnica Nura Bazdulj Hubijar vraća se s novim romanom pod nazivom “Dragulji i drangulije”. Priča je to o Loreni Moreti, rođenoj Travničanki, koja živi u Americi. Okolnosti odlaska iz rodnog grada u daleku zemlju objašnjava vodeći nas stazom svog životnog puta, retrospektivno pripovijedajući o raznim događajima, nerijetko i komičnim, pri tom uranjajući i u onaj dublji, intimniji svijet. Na taj način pokušava prevladati unutarnje konflikte, osvijetliti mračne kutke svoje nutrine te doći do samospoznaje.

– Roman govori o jednom ljudskom životu. Kao što je Andrić jednom kazao: “Sve što je pisac rekao, otrgnuto je od njegovog života i života drugih ljudi.” Pišem o jednoj prijateljici, a obuhvaćene su mnoge životne vrijednosti i teme – od prijateljstva, ljubavi, odnosa roditelja i djece, općenito odnosa u obiteljima, pa do smrti. Inače, ako me ljudi kritiziraju, onda kažu da su moje knjige previše sentimentalne. I ovdje je prisutna sentimentalnost, ali ne ispod razine dobrog ukusa. Potpuno je svjesno i namjerno ubačena, jer smatram da je sve što vrijedi na ovom svijetu satkano od emocija, kazala je za faktor. ba Bazdulj-Hubijar.

Knjiga je trebala biti predstavljena na Sarajevskom sajmu knjiga, međutim, autorica je iznenada morala na tešku operaciju, od koje se još uvijek oporavlja.

– Bilo je teško, bolno i stresno, ali hvala Bogu pa je dobro završilo. Još uvijek se oporavljam, na kućnom sam liječenju, ali mi je boravak u bolnici mnogo pomogao. Svi bismo nekada trebali prošetati do intenzivne njege kako bismo što više cijenili ono što imamo. Trebali bismo biti više zahvalni za svako jutro kojim se budimo, za svaki korak koji napravimo, poručuje književnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?