HNK Mostar

Suradnja HNK Mostar i Građevinske škole

22.12.2016.
u 09:00

Hrvatsko narodno kazalište Mostar (HNK) i Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca iz Mostara predstavili su prvi zajednički projekt polaznika školske dramske sekcije i Dramskog studija mladih HNK Mostar.

Učenici Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca na Maloj sceni HNK Mostar izveli su predstavu “Čarobni napitak djedičin” pod mentorskom palicom profesorice engleskog jezika i književnosti Danijele Blažević koja se i sama kao studentica bavila glumom te nastupila u nekoliko predstava HNK Mostar.

“Svjesni smo vlastite društvene uloge i odgovornosti koju imamo kao kazališna kuća i upravo smo zbog toga projekt Dramskog studija mladih HNK Mostar nastavili i u ovoj kazališnoj sezoni kako bismo uspostavili komunikaciju i suradnju s ciljanim skupinama, a ovog su puta to srednjoškolci”, rekao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Branko Landeka, ravnatelj Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca, zahvalio je upravi HNK Mostar, koja, iako u financijski nezavidnom položaju, podržava i otvara vrata kreativnim srednjoškolcima.

“Zahvalan sam HNK Mostar koji, uz nedostatak financijskih sredstava, ipak, u svojim projektima, podržava i otvara vrata kreativnim srednjoškolcima, ali i profesorima koji iniciraju ovakve projekte jer samo suradnjom kulturnih i obrazovnih institucija možemo izgraditi bolje društvo”, rekao je Landeka.

Odigrana predstava “Čarobni napitak djedičin” u HNK Mostar dokaz je kako Dramski studio mladih HNK Mostar i u ovoj kazališnoj sezoni ispunjava svoju osnovnu zadaću – sustavno odgajanje kazališne publike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?