U Sveučilišnoj galeriji ALU Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru otvorena izložba slika Ante Tolića

Slike u kojima se nalaze odgovori na egzistencijalna pitanja

21.06.2024.
u 12:22

U Sveučilišnoj galeriji Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru otvorena je samostalnu izložbu magistra slikarstva Ante Tolića. Ante je diplomirao 2021. godine u klasi doc. Mladena Ivešića i ovo mu je druga samostalna izložba. O njegovim radovima govorili su mentor doc. Mladen Ivešić i povjesničar umjetnosti Vladimir Filipović koji je i autor teksta u katalogu izložbe. Izložbu je otvorio dekan ALU izv. prof. Svetislav Cvetković.

Vladimir Filipović u katalogu ističe to kako se od doba prapovijesti čovjek likovno izražava i u svom stvaralaštvu koristi životinje te dodaje  da se Ante Tolić bavi slikanjem životinja kao simbolima ljudske egzistencije. „Tolićeve slike trebaju nam postati ogledalo  u kojem ćemo pronaći odgovore na pitanja koja postavljamo sami sebi dok putujemo kroz labirinte ljudskog postojanja“, zaključuje Filipović.

Ovom izložbom ujedno je počeo i program podrške diplomiranim studentima koji su se istaknuli svojim radom tijekom studiranja i aktivno se nastavljaju baviti strukom kroz izlagačke aktivnosti u kojima će im ALU Široki Brijeg SUM-a pružiti podršku i osigurati platformu u budućem radu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije