Bukara u ‘Hamletu’

Slaven Knezović nakon pune 23 godine ponovno na sceni HNK

09.05.2015., Bjelovar - U Bjelovaru traje 13. izdanje kazalisnog festivala BOK festa (Bjelovarski odjeci kazalista).  Poznati glumci u Domu kulture izveli 5 kratkih predstava prema filmskim motivima 24 Hour play.  Slaven Knezovic.  Photo: Damir Spehar/PIX
16.04.2017.
u 08:00

Ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, predvođen redateljem Ivanom Leom Lemom k. g. ovih dana, predano radi na novom komadu “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, čija je premijera zakazan za 17. svibnja 2017. godine. Predstava je ujedno posveta nedavno preminulom velikanu hrvatske drame i pisane riječi uopće Ivi Brešanu, koji je autor ovog kultunog djela.

Posebnost ove predstave je što će ulogu glavnoga negativca Bukaru utjeloviti Slaven Knezović, mostarski glumac sa zagrebačkom adresom. Tako će nakon pune 23 godine Knezović ponovno stati na daske svoga matičnog kazališta s kojim je dugi niz godina bio na ‘ratnoj nozi’, da bi sve dobilo i sudski epilog

- Ovo mi je prva predstava u HNK Mostar nakon 1994. godine. Nisam odavno bio na kazališnim daskama i lijep je osjećaj biti sa svojim kolegama u mome gradu u mome kazalištu, kojem želim pomoći koliko mogu. Ja sam, inače, sve ove godine bio spreman na suradnju ali eto nije do nje došlo jer sam raniji saziv uprave HNK kritizirao. U to vrijeme HNK Mostar bilo je pretvoreno u pravu Mrdušnju Donju. I evo, dočekali smo da se i kroz ovu predstavu možemo našaliti s tim - kazao nam je Knezović.

Do suradnje s HNK Mostar došlo je na inicijativu kazališta i redatelja Ivana Lea Leme koji je inače slavenov školski kolega s Akademije u Zagrebu. Punih osam godina Knezović nije igrao u teatru pa je ulogu Bukare sa zadovoljstvom prihvatio.

- Doista uživam u radu na ovoj predstavi, atmosfera na probama je super i mislim da će Mostar dobiti jednu jako dobru i kvalitetnu predstavu koja će se dugo igrati - dodaje Knezović.

Inače, ovaj je glumac i producent u zadnje vrijeme bio angažiran i na filmu “General” Antuna Vrdoljaka. Osim što ima ulogu u filmu, bio je zadužen za logistiku - osiguravanje tenkova i opreme od Oružanih snaga BiH što je podignulo veliku prašinu u javnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije