Dani otvorenih vrata na ALU

Skulptura ‘Stabilno-labilno’ Ane Čolaković u dvorištu Akademije na Širokom Brijegu

Širokibrijeg.info
11.06.2017.
u 08:00

“Cilj izložbe je zbrajanja i vrednovanje rada studenata u protekloj akademskoj godini, kao i poticaj za uspješan i kreativan nastavak studiranja”, kazao je Stjepan Skoko, dekan Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, otvarajući izložbu radova studenata ALU upriličenu u galeriji Akademije u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata”.

Studentska izložba

Tom prigodom uručene su pohvalnice studenticama Karolini Marušić, Jeleni Udovičić i Kristini Livančić. Pjesnik Mile Pešorda, član Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti, govorio je stihove iz svoje poeme “Baščanska ploča”. Dekan Skoko kazao je kako će ubuduće studenti ALU-a sudjelovati u kreiranju prostora u Širokom Brijegu kako 
bi se znalo da tu postoji akademija, ali i u drugim mjestima ZHŽ-a te najavio suradnju akademije sa širokobriješkom produkcijom “Kadar”.

Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, istaknuo je kako dekan Skoko svojim djelovanjem uljepšava imidž-sliku mostarskog Sveučilišta, rekavši studentima ALU-a: “Vi ste duša Sveučilišta!”
Pešorda je kazao kako Stjepan Skoko, nadahnut svojim “Domagojevim strijelcima”, gađa “u sridu”. U dvorištu Akademije predstavljena je skulptura “Stabilno-labilno u suvremenoj skulpturi” apsolventice kiparstva ALU Ane Čolaković.
Vrpcu su prerezali Stjepan Skoko, Zoran Tomić i Mile Pešorda. Ta zanimljiva skulptura - instalacija diplomski je rad talentirane Vinkovčanke.

“Ponosna sam na to što je ovo prva javna skulptura koja prethodi suradnji Grada Širokog i ALU-a. Nadam se kako će cijeli Široki biti okružen skulpturama studenata naše Akademije”, kazala je Ana Čolaković koja je zahvalila potpori Studentskog zbora u Mostaru i pomoći studenata ALU-a u izradi njezine skulpture.

Grad i Akademija

Ovom zanimljivom umjetničkom činu nazočilo je više uglednika iz kulturnog javnog života, među kojima i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ-a, i Jadranka Modrić, konzulica Generalnoga konzulata RH u Mostaru.

Ključne riječi
ALU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije