Četvrtu godinu zaredom

Sarajevo Film Festival u kolovozu u Mostaru

06.07.2023.
u 14:06

Sarajevo Film Festival i ove godine dolazi u Mostar, a Mostarci i njihovi gosti će četvrtu godinu zaredom imati priliku uživati u festivalskom programu, od 11. do 18. kolovoza.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u 18 sati projekcije će se održavati u kinu Cineplexx Plaza Mostar, a u 21.30 sati u kinu na otvorenom - u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra), priopćili su organizatori.

Sarajevo Film Festival i ove godine će publici donijeti brojne filmove i okupiti filmske profesionalce iz cijelog svijeta.

Uz Sarajevo i Mostar, festivalski program od ove će se godine održavati i u Tuzli – projekcije su na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, u BINGO Ljetnom kinu Tuzla

Nakon održavanja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, planirane su i projekcije i dio festivalskog programa u Visokom, Gradačcu i Jajcu.

"U suradnji s Federalnim ministarstvom kulture i športa još više ćemo raditi na jačanju kino kapaciteta lokalnih zajednica kroz suradnju s lokalnim partnerima i drugim filmskim festivalima. U Federaciji BiH do kraja godine je uz podršku Fondacije za kinematografiju planirana digitalizacija u 13 općina i gradova, a s novim aktivnostima cilj je umrežiti filmske partnere i proširiti i ojačati kino-kulturu u BiH. Tuzla i Mostar su primjeri kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju", izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?