Svečano otvorenje 18. listopada

'Šantićeve večeri poezije' otvara glumac Ivan Bosiljčić

12.10.2023.
u 17:15

Kulturna manifestacija 104. "Šantićeve večeri poezije" bit će svečano otvorena 18. listopada u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Na programu svečanog otvaranja je glazbeno-poetsko veče "Naše veče" Ivana Bosiljčića, glumca iz Beograda, najavili su organizatori.

Manifestaciju organiziraju Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta (SPKD) Gradski odbor (GO) Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo Gusle.

"Šantićeve večeri poezije" trajat će do 26. listopada, a ulaz na sve programe je besplatan.

Drugog dana manifestacije, u četvrtak, 19. listopada, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine u "Kosači" na programu je predstavljanje knjige "Noć s Aleksom" Marka Tomaša.

O knjizi i istoimenoj predstavi, osim autora, govorit će i direktor Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Ivan Vukoja, a moderator je predsjednik mostarskog Odbora "Prosvjete" Sanja Bjelica Šagovnović, dok će u glazbenom dijelu nastupiti kantautor iz Mostara Sanel Marić Mara i klavijaturist Dario Lukić.

U petak, 20. listopada, u Kulturnom centru "Nebojša Glogovac" u Nevesinju u 19 sati će biti bit će održan program "Nevesinje, druga Šantićeva kuća", na kojem je predviđeno pjesničko veče Milice Bakrač, pjesnikinje iz Nikšića, a u programu nastupaju i pjesnik Ognjen Kandić, glumica Dragana Matrak i zbor Osnovne muzičke škole "Sveti Roman Melod".

U subotu, 21. listopada, u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru planiran je program "Novo mostarsko stvaralaštvo " - koncert grupe "Zerdelija" i večer mostarskih pjesnika Anite Pajević, Mirka Božića i Ognjena Kandića.

U ponedjeljak, 23. listopada, u 19 sati u Muzeju Manastira Žitomislić bit će predstavljena "Izabrana djela Svetozara Ćorovića" u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Promotor je Duško Pevulja, profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, a uvodničar iguman Danilo Pavlović.

Zadnju večer manifestacije 26. listopada u Vladičanskom dvoru u Mostaru u 19 sati na programu je poetsko veče Đorđa Sladoja i Emsure Hamzić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?