XXI. Sarajevo Jazz Fest

Rođeni Banjolučani i zbor iz Istočnog Sarajeva na Jazz festu

22.08.2017.
u 09:00

Sarajevski Jazz Fest ove će godine u okviru glavnog festivalskog programa predstaviti četiri projekta bosanskohercegovačkih umjetnika, nastavljajući tradiciju prezentiranja programa domaćih glazbenika i nove glazbe. Tako je u proteklih 20 godina više od 60 glazbenika iz BiH sudjelovalo na preko 100 programa Jazz Festa.

Taj broj će ove godine biti uvećan za 43 bh. glazbenika koja će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici u Domu policije 4. i 5. studenoga.

Dvojica izvrsnih umjetnika s međunarodnom reputacijom, obojica rođeni Banjolučani Mario Batković i Dejan Terzić, predstavit će svoju glazbu publici Jazz Festa. Prvi je u Banjoj Luci živio do početka rata od kada živi u Švicarskoj dok je Terzić u gradu na Vrbasu živio do svoje treće godine kada s obitelji seli u Njemačku gdje i danas živi dok radi kao profesor na akademiji u Bernu, u Švicarskoj.

Batković će 4. studenoga prvi put nastupiti na Jazz Festu kada će održati solo koncert za harmoniku, a bubnjar Terzić, stari je znanac publike Jazz Festa.

Premijerno je nastupio na Jazz Festu 2003. godine, tri godine kasnije je sa svojim ansamblom Underground otvorio 10. izdanje Jazz Festa 2006., a 2007. godine je nastupio u triju s Mikeom del Ferrom i Enesom Seferovićem. Na ovogodišnjem XXI. Jazz Festu, u nedjelju 5. studenoga, nastupa sa svojim ansamblom Axiom koji osim Terzića čine američki saksofonist Chris Speed, britanski basist Phil Donkin i pijanist Bojan Zulfikarpašić.

Osim Banjolučana Batkovića i Terzića, XXI. međunarodni glazbeni festival Jazz Fest Sarajevo 2017. će predstaviti i Sarajku rođenu u Zenici Natašu Mirković koja već dugi niz godina živi i radi u Beču. Ona će u sjajnom triju En El Amor s francuskim serpentistom Michelom Godardom i američkim perkusionistom Jarrodom Cagwinom izvesti repertoar sefardskih pjesama. Ovaj je koncert planiran za 4. studenoga dok će narednog dana festival zatvoriti 40-člani Kamerni zbor Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva pod vodstvom dirigenta Rade Radovića, izvodeći koncert pravoslavne duhovne glazbe.

Ulaznice za sve koncerte festivala mogu se kupiti po “friendly” cijenama sve do 15. rujna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?