Potpisan sporazum

Rekonstrukcija zgrade za dječji vrtić

07.12.2015.
u 07:00

U Livnu je potpisan sporazum za rekonstrukciju zgrade u kojoj će funkcionirati dječji vrtić inkluzivnog karaktera

Općina Livno, Vlada HBŽ i Razvojni program UN u BiH potpisali su u Livnu sporazum kojim su definirali obvezu potpisnika u projektu rekonstrukcije zgrade nekadašnjeg zavičajnog muzeja u kojoj će biti otvoren dječji vrtić inkluzivnog karaktera, piše Večernji list BiH. Rekonstrukcija će se realizirati u sklopu projekata "Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u HBŽ" i - GED - Zeleni ekonomski razvoj, istaknuo je Dino Kabiljagić, službenik Regionalnog ureda UNDP Bihać.

Dobra suradnja

- Projekt je plod višegodišnje dobre suradnje Općine Livno s Razvojnim programom UN. Potpisali smo sporazum, a projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju zgrade već je napravljena. Procjena je da će to koštati 240.000 KM bez PDV-a. Polovicu od tog iznosa će financirati UNDP kroz spomenuta dva projekta, kaže Kabiljagić. Vlada HBŽ i Općina Livno u projektu sudjeluju s po 60.000 KM.

Inkluzivni karakter

Nakon potpisivanja sporazuma premijer HBŽ Draško Dalić je istaknuo zadovoljstvo što mogu sudjelovati u projektu, a posebice što je on namijenjen za djecu s poteškoćama u razvoju kao i za ostale ranjive kategorije. Nakon rekonstrukcije uslijedit će druga faza, opremanje i funkcioniranje vrtića, koju općina realizira s austrijskom NVO Diakoniewerk, istaknuo je livanjski načelnik Luka Čelan te dodao kako će ta organizacija preuzeti većinu financiranja rada vrtića, zajedno s Općinom Livno. Također je izrazio nadu da će uspjeti ispoštovati planirane rokove i da će u cijelosti završiti projekt prije početka sljedeće školske godine. Ako sve bude teklo po planu, na jesen bi u obnovljenoj zgradi moglo sjediti 40 mališana u dvije odgojno-obrazovne skupine. Bit će to ujedno i prvi dječji vrtić inkluzivnog karaktera u HBŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije