“Put riječi” fra Mladena Rozića

Raspjevani posrednik između Boga i čovjeka

16.06.2017.
u 10:13

“U duhu svojih prethodnih zbirki, i u ovoj četvrtoj pjeva i širi optimizam u duhu životom raspjevanog svetog Franje Asiškog, koji mu je uzor, ostvaruje čovjeka u Bogu, redovnika i svećenika po Bogu”, kazao je don Ilija Drmić na predstavljanju zbirke pjesama “Put riječi” fra Mladena Rozića, što ju je u širokobriješkoj Gradskoj knjižnici priredio širokobriješki ogranak Matice hrvatske, izdavač ove knjige. Drmić je naglasio kako je fra Mladen navjestitelj riječi Božje, pjesnik s Riječju, svećenik s Pokaznicom radosti i vjere pred svojim narodom.

Fra Ante Marić kazao je kako fra Rozićeva riječ dolazi iz najdublje dubine njegove duše i naglašava: “Pjesnik otvori vrata sobe svoje duše, stane dostojanstven i pozove svoju riječ, tu nemuštu i gluhu riječ. I dadne joj glas, dadne joj slovo i stih, i ritam joj dadne. I kad mu na jeziku bude slatka i dobra, onda se moli i za Božju jeku svojih riječi. Pjesnik onda ohrabren želi sa svojom riječju doprijeti do drugog čovjeka, do njegova uha, srca, njegove duše, njegova razuma.”

Prof. Stjepan Galić ističe kako je pjesnik fra Mladen Rozić raspjevani posrednik između Boga i čovjeka, između Neba i zemlje te da nas je njegovo pjesništvo uvjerilo u to kako je poezija materinski jezik ljudskoga roda, dodavši: “fra Mladen govori u Božje ime, to je pravi Put riječi. Slijedimo ga, jer otac riječi je um, a majka – jezik.”

Fra Mladen je kazao kako je za njega poezija drugovanje s Tvorcem svega, redanje riječi koje mogu proizvesti ljubav. “Ako ne živiš u nečijem srcu, postat ćeš čovjek bez srca”, poručuje fra Mladen.

Četvrta Rozićeva zbirka ima četiri ciklusa: “Poniranje u dubine”, “Jeka Božjeg glasa”, “Most do svakog srce” i “U sobi svoje duše”. Voditeljica programa Mirela Lovrić pozdravila je nazočne s onom franjevačkom “Mir i dobro”, Gojko Jelić, predsjednik ogranka Matice hrvatske, kazao je kako će Matica nastojati i dalje pratiti Rozićev pjesnički put, stihove iz zbirke govorio je Andrija Zeljko, a u glazbenom dijelu programa nastupio je kantautor fra Marin Karačić.

Fra Mladen Rozić rođen je 1957. godine u Ljutom Docu kod Širokog Brijega, trenutačno je župnik u Bukovici.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?