Projekt OESS-a

Raditi na tome da škole u BiH budu otvorenije

18.11.2015.
u 06:45

Načelnik Žepča Mato Zovko naglasio kako su se u toj općini škole administrativno ujedinile Jonathan Moore i Dragan Čović u Mostaru otvorili tribinu "Izazovi u razvoju inkluzivnih škola - pozitivna uloga lokalne zajednice"

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i voditelj Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore otvorili su u Mostaru tribinu "Izazovi u razvoju inkluzivnih škola - pozitivna uloga lokalne zajednice". Čović je zahvalio veleposlaniku Mooreu na projektu koji će, kako je kazao, pomoći da svi zajedno pokušamo razvijati bolji odnos prema različitostima u BiH, pa tako i kada su u pitanju odgoj i obrazovanje. "Vjerujem da će ovakve rasprave približiti problem inkluzivnosti svima nama (...). Ono što je do jučer bila velika tajna - što bi to značio indeks inkluzivnosti i kako ga razviti kroz kulturu, praksu ili politiku u BiH, sada polagano zaživljava", istaknuo je Čović, koji je i sudjelovao u radu prvog djela tribine. "Na tribini su se mogli čuti i dobri primjeri inkluzije iz različitih područja BiH koji pokazuju kako lagano različitost postaje dio brige svih nas te da kroz to budemo, možda, ispred svih drugih u okruženju.

Također, da počinjemo inkluzivnost i različitost u BiH promatrati s jedne potpuno druge točke, nego što smo to radili do jučer s obzirom na sve ono što mi danas u BiH imamo u (ne)uređenom društvu, s posebnim aspektom na obrazovanje, kao i to što je sve obrazovanje na različitim razinama u BiH prolazilo u proteklih 20-ak godina", naglasio je on. Veleposlanik Moore je kao pozitivne primjere naveo općine Rudo i Žepče te pozvao i ostale općine i županije da koriste njihove primjere inkluzivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije