POP FEST Kupres

Publika uživala u mladenačkim i kreativnim izvedbama

POP FEST Kupres
19.10.2015.
u 13:17

Za najkreativniji nastup nagradu je odnijela Ema Uvalić iz Trogira

U vremenu nimalo idealnih društvenih, ekonomskih i političkih prilika, a ponajprije usred škrte i oskudne kulturne scene kako na lokalnoj, tako i na regionalnoj razini, rekli bismo s već tradicionalno dobrim dojmovima održan je još jedan festival zabavne glazbe – Pop fest Kupres 2015.

Po dobro uhodanoj stazi i prema standardno kvalitetnoj organizaciji i ove godine se, kao i prethodnih, u Kupresu održao festival koji za cilj ima pružiti mladima priliku da svoju volju, energiju i neospornu šarolikost glazbenog talenta pokažu pred publikom na taj način dajući mladima njihov komad karte za ulazak u svijet glazbene, odnosno u užem krugu pop-umjetnosti.

17. listopada tekuće godine s početkom u 19 sati u prostorijama Javne ustanove za kulturu „Hrvatski dom Kupres“  upriličen je festival koji dugogodišnjem požrtvovnom zalaganju organizatora bespoštedno uzvraća tradicionalno dobrom posjećenošću, kako natjecateljskim prijavama tako i sve brojnijom publikom.

Sami program festivala ovoga puta je izuzetno zanimljivo podijeljen u natjecateljski i revijalni dio, pri čemu su posebni naglasci stavljeni na stručnost članova žirija, tehničku osposobljenost pozornice te izuzetnu medijsku popraćenost. 

Tijekom večeri publika je imala priliku uživati u mladenačkim i iznenađujuće kreativnim izvedbama domaćih i stranih pjesama koje su ovo osamnaestero natjecatelja izveli na krajnje predan i za svoju dob prilično ozbiljan i kvalitetan način.

U sklopu natjecateljskog dijela organizacijski odbor se u dogovoru sa stručnim žirijem usuglasio o dodjeli pet nagrada, i to: nagrada žirija za prvo, drugo i treće mjesto, nagradu publike te nagradu za najbolji scenski nastup. 

U kategoriji za najkreativniji nastup na sceni nagradu je odnijela perspektivna Ema Uvalić iz Trogira. Nagradu publike je glatko pokupila vedra i vesela domaća izvođačica Elena Ivković. Preostale nagrade su zasluženo odnijeli: za treće mjesto  Katarina Kuna iz Kupresa, za drugo mjesto Anja Vukliš iz Banjaluke dok je prva nagrada žirija dopala mladoj ali izrazito talentiranoj Korneliji Petak iz Kaštel Štafilića koja je publiku počastila prpošnom i veselom izvedbom skladbe „Respect“  Arethe Franklin.

Dakako, pored prve tri pobjednice koje su nagrađene i novčanim iznosima, svi natjecatelji su s pozornice otišli osjećajući se pobjednicima, praćeni konstantnim pljeskom podrške iz publike i uz prigodne poklone neskromnih sponzora i pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja festivala.

Uz sve navedeno potrebno je istaknuti kako se Kupres, kao demografski relativno mala sredina na ljestvicu kulturnih događanja u Bosni i Hercegovini svrstao prvenstveno svojim zalaganjem kako u kazališnim, glazbenim, folklornim te drugim kulturnim sadržajima svih vrsta uz zbilja predan rad djelatnika Javne ustanove za kulturu „Hrvatski dom Kupres“ na čelu koje je svih ovih produktivnih tranzicijskih godina stajao ravnatelj, gospodin Anto Čičak. 

Dakako, svojevrsnu dobru notu festivalu daje i njegov međunarodni karakter koji festival čini pristupačnim svim natjecateljima regije koji su voljni i spremni svoj talent pokazati u kompeticiji s vršnjacima različitih nacionalnosti.

Uz pozitivni trend koji ovaj festival prati već dugi niz godina opravdano je nadati se uspješnom održavanju festivala i u budućnosti, što većem odazivu i interesu izvođača te napredovanju i unapređenju kulturne pozornice samoga grada Kupresa te njegove uže i šire okolice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?