Dan otvorenih vrata na ALU SUM-a na Širokom Brijegu odgođen za 26. ožujka

Program namijenjen zainteresiranima za upis na prvu godinu studija

18.03.2024.
u 11:37

Za utorak, 19. ožujka, bio je najavljen Dan otvoreni vrata na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru na Širokom Brijegu. No, zbog činjenice da je najavljeno isključenje električne energije na području Širokog Brijega od devet do 13 sati tog dana (19. ožujka), Dan otvorenih vrata, s početkom u 10 sati u Sveučilišnoj galeriji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru na Širokom Brijegu, odgođen je za tjedan dana pa će biti održan u utorak, 26. ožujka.

Ovaj događaj koji će trajati do 16 sati 26. ožujka namijenjen je svima zainteresiranima, posebno onima koji razmišljaju o upisu na Akademiju likovnih umjetnosti. Program će početi otvaranjem izložbe studenata, na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata, a bit će dodijeljene nagrade za izvrsnost onima koji su postigli najbolje rezultate tijekom

studiranja. Ova svečanost pruža priliku da se publici pokaže bogatstvo umjetničkog stvaralaštva studenata Akademije. Nakon otvaranja izložbe, predviđena je kratka prezentacija o studijskim programima i uvjetima studiranja na Akademiji likovnih umjetnosti SUM-a na Širokom Brijegu. Ova prezentacija omogućuje zainteresiranima da steknu uvid u strukturu programa, kurikulum, i ostale važne informacije o studiranju na Akademiji.

U daljnjem tijeku događaja posjetitelji će imati priliku obići studentske klase, gdje će moći razgovarati sa studentima o njihovom radu i pregledati njihove praktične radove izložene u klasama. Osim toga, bit će organizirane radionice, posebice u radionici za obradu metala i stakla, na kojima će biti prezentiran postupak izrade vitraja i pripreme kalupa za lijevanje umjetnina u metalima.

Posebna pozornost bit će posvećena kandidatima koji razmišljaju o upisu naAkademiju. Oni će imati priliku dobiti konkretne informacije opripremi likovnih mapa za prijemni ispit, kao i stručne savjete zaradove koje mogu ponijeti sa sobom. Ova interaktivna komponentaomogućuje budućim studentima da se bolje pripreme za prijemni ispit idobiju detaljne smjernice od strane iskusnih nastavnika.

Dan otvorenih vrata omogućit će zainteresiranima da istraže umjetničku atmosferu, upoznaju se s programima i umjetničkim radovima studenata te dobiju važne informacije za svoje buduće obrazovanje na polju likovnih umjetnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?