Ljubuški

Predstavljena zbirka pjesama "Veseli semafor" učenika Luke Kravića

15.12.2015.
u 07:15

Ovo je druga zbirka pjesama pučkoškolca Luke Kravića, prvu pjesmu napisao je u osmoj godini nakon jednog rođendanskog slavlja

"Prvu pjesmu napisao sam kad sam imao osam godina. Bio je nečiji rođendan, bio sam ponukan slavljem i nastala je pjesma. To je vidjela učiteljica Natalija, poticala me da nastavim pisati i tako je počelo", objasnio nam je Luka Kravić, 14-godišnji dječak iz Ljubuškog, svoje pjesničke početke koji su već narasli toliko da je napisao dvije zbirke pjesma.

Prvu, pod naslovom "Vesele pjesmice" objavio je prošle godine, a druga pod naslovom "Veseli semafor" je predstavljena prekjučer u njegovoj Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom.

Predstavljanje je upriličio nakladnik zbirke HKD Napredak, podružnica Ljubuški, a događaju je nazočio razmjerno velik broj posjetitelja među kojima su bili i njegovi ponosni roditelji, mama Dijana i tata Josip, kao i bake Jaka i Janja te djedovi Ljubo i Mate.

O Lukinu pisanju i pjesmama govorio je recenzent Mate Grbavac, a prigodne riječi uputili su Ivana Barišić, predsjednica Napretkove podružnice, Lukina razrednica Jakica Milas, Lukina učiteljica razredne nastave Natalija Matijašević, ravnatelj škole Davorin Medić i na kraju sam autor pjesama i zbirke Luka Kravić.

- Dogodine planiram upisati gimnaziju, a nakon toga želio bih studirati hrvatski jezik i književnost. Svakako, pjesme ću i dalje pisati, rekao nam je mladi pjesnik Luka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije