Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Počelo snimanje dokumentarno-igranog filma 'Bez glasa' o nasilju nad ženama

14. listopada 2021. u 10:18 0 komentara 27 prikaza

Snimanje dokumentarno-igranog filma “Bez glasa”, autora Mirze Begovića i Nusmira Muharemovića, počelo je ovoga tjedna u Banjoj Luci.

Film nastaje u produkciji Studio teatra, a u okviru projekta "Prekinite šutnju, ne okrećite glavu!- Projekt jačanja svijesti o nasilju nad ženama kroz umjetnost” financiranog od američkog veleposlanstva u BiH.

Kako je saopćeno iz Studio teatra, snimanje filma će trajati do polovine studenog.

Ovaj film kroz dokumentarno-igranu formu, govori o problemu obiteljskog nasilja nad ženama u bosanskohercegovačkom društvu. Cilj je pokazati kako je pitanje nasilja nad ženama društveni problem i tiče se svih nas, a ne samo osoba koje su preživjele nasilje. 

Premijera filma planirana je za prosinac, a prikazaće ga više od dvadeset televizijskih kuća iz Bosne i Hercegovine, s ciljem ukazivanja na problem nasilja nad ženama u društvu.

U narednim danima igrane i dokumentarne scene za film “Bez glasa” će se snimati na području Zenice, Banja Luke, Busovače i Bihaća. U igranom dijelu filma će se pojaviti prepoznatljiva lica filmske i kazališne scene u Bosni i Hercegovini.

U proces nastajanja filma uključene su i organizacije “Medica” Zenica, “Udružene žene” Banja Luka, “Sigurno mjesto” Zavidovići, "Žene sa Une“ Bihać, "Vive Žene“ Tuzla i mnoge druge koje će timu Studio teatra angažiranom na izradi filma pružiti stručnu i savjetodavnu ulogu o problematici nasilja nad ženama - nasilja u obitelji.

Režiju potpisuju Mirza Begović koji je i autor scenarija za igrani dio filma, te Nusmir Muharemović koji je producent filma. Autor glazbe je Ernad Bihorac, a za tehničku realizaciju filma zadužen je “AmfiTeatar”, saopćeno je iz Studio teatra.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.