Sveučilište "Vitez" Travnik

Počasni doktorat Josipu Muselimoviću

04.06.2021.
u 14:21

Sveučilište u Travniku dodijelilo je titulu počasnog doktora - honoris causa uglednom mostarskom odvjetniku akademiku Josipu Muselimoviću. Temeljem brojnih postignuća u oblasti odvjetničke profesije, kulture, književnosti, znanosti i humanizma koji su prepoznatljivi i izvan granica BiH, Sveučilište/Univerzitet “VITEZ” dodjeljuje ovo počasno zvanje – pojasnili su svoju odluku sa Sveučilišta. 

Uz promotora dr. Gorana Šimića, na ovoj svečanosti o Muselimovićem liku i djelu govorili su dr. Mirko Puljić , te veleposlanici Hrvatske i Slovačke u BiH Ivan Sabolić i Martin Kačo. Posebnim dopisom obratio se predsjednik Ustavnog suda BiH Mato Tadić, predsjednica Ustavnog suda FBiH kata Senjak, a prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo Ivica Šarić otpjevao je prigodnu ariju i čestitao akademiku Muselimović na ovom priznanju kao i na priznanju Počasni građanin Sarajeva.


- Atmosfera je bila posebno svečana, hvala svima koji su mi dodijelili ovakvo jedno priznanje kao i svim dragim ljudima iz znanstvenog i kulturnog života koji su uveličali ovu svečanost - kazao je akademik Muselimović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?