Premijera "George Kaplan"

Pljesak najvećem projektu kazališta PlayDrama

28.09.2015.
u 06:15

Najveći projekt splitskog kazališta PlayDrama, predstava "George Kaplan" francuskog dramatičara
Frédérica Sonntaga u režiji Cintije Ašperger, izmamila je u subotu
gromoglasan pljesak publike u amfiteatru Doma mladih. Sat i četrdeset minuta gotovo bez daha pratilo se
glumačko umijeće Elvisa Bošnjaka, Petre Kovačić Pavline, Sare Ivelić, Stipe Radoje i Bojana Brajčića koji su uspješno svladali Sonntagov tekst. Posebnu pohvalu zaslužuje Sara Ivelić, nova članica ansambla HNK Split, zaposlena po tzv. Mrsićevu modelu.

Drama u tri dijela propituje manipulaciju našom željom da budemo netko i nešto. Mi želimo biti nitko i ništa, proglašava Grupa George Kaplan u prvom dijelu. Kako izazvati rat, pitanje je koje se u drugom dijelu postavlja Dream Teamu dobro plaćenih scenarista. Treći dio, pod nazivom Nevidljiva vlada, bavi se moćnicima u sjeni koji nama manipuliraju.

Frédéric Sonntag napisao je ovaj izrazito filozofski tekst 2013. godine, a redateljica Ašperger oduševljena je prvom izvedbom u Splitu. Predstava za koju scenografiju potpisuje Ozren Bakotić, a kostimografiju i video Mario Leko gostovat će 29. rujna u Gavelli. (M.Pejković-Kaćanski)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?