Iz tiska izišla osma knjiga književnice iz Posušja

“Plamteći lahori“ iz duše i pera Miljenke Koštro

11.12.2023.
u 14:43

Ovih dana iz tiska je izašla knjiga “Plamteći lahori” Miljenke Koštro. To je osma knjiga ove književnice iz Posušja i ujedno njezina peta zbirka poezije. Nakladnik knjige je HKD Napredak Posušje, recenzenti su Jasna Ćorić, Mladen Vuković i Ivan Vrljić, a ilustracije je uradila sama autorica. Knjiga je podijeljena u tri dijela: Lepršavi treptaji, Duhovni vodopadi te Oseke i plime u rime.

Miljenka Koštro (djevojački Knezović) rođena je 1964. u Broćancu kod Posušja. S obitelji živi u Viru kod Posušja. Iako je poeziju počela pisati još u osnovnoj školi, prvu zbirku pjesama objavila je tek u 39. godini života. Piše pjesme, igrokaze i prozu. Od prosinca 2012., kao vanjski suradnik na Radiju Herceg Bosne, priređuje emisiju Odabrane stranice, kroz koju promiče književno stvaralaštvo te kulturu pisanja i čitanja. Suradnica je u emisiji Kad se smijah tad I bijah radio Splita.  Radovi su joj objavljivani u časopisima Osvit, Motrišta, Hrvatsko slovo, Suvremena pitanja, Zvona, Hrvatska misao, Imotska krajina, Svjetlo riječi, Podstranska revija, Hum, Katolički tjednik, Kvaka, Virko, Diskurs i drugi. Stalna je suradnica dječjih listova Cvitak i Cvrčak.

Pjesme i kratke priče su joj objavljene u nekoliko zbornika, pa i međunarodnih. Organizatorica je mnogih književnih druženja, piše i kritičke osvrte. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske, Udruge hrvatskih aforista i humorist te HKD Napredak Posušje. Za poeziju je više puta nagrađivana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije