proslavio 50 godina karijere

Ovacije za Ferdinanda Zovku

Foto: Stojan Lasić
1/8
25.11.2018.
u 13:33

- Mogu samo reći da ovo nisam očekivao. Ja sam bio toliko sretan i uzbuđen da sam plakao iza scene. Ovo što sam ja doživio rijetko tko doživi u svome životu. Hvala svima koji su došli, koji su govorili prekrasne riječi o meni, posebice sam zahvalan svojim bivšim učenicima koji su me dirnuli svoji dolaskom i lijepim riječima. Bio sam tako sretan jer sam shvatio da sav moj trud i rad nije bio uzaludan i da je netko to ipak prepoznao - kazao nam je maestro Ferdinand Zovko nakon veličanstvenog koncerta u povodu 50 godina umjetničkog djelovanja.

Slavljenički koncert održan je u prepunoj Galeriji kraljice Katarine Kosača. Prisustvovali su mu brojni gosti, među kojima ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, dr. sc. Rašid Hadžović, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Zovkini kolege glazbenici i glazbeni pedagozi, a biranim riječima o Ferdinandu Zovku govorio je počasni predsjednik Matice Hrvatske Mostar akademik Josip Muselimović.

Kao gošća na koncertu je nastupila nacionalna prvakinja HNK Zagreb Dubravka Šeparović, koja je sa maestrom Zovkom pjevala u Čerinu prije 20 godina. Na oduševljenje publike otpjevala je Azucenu iz opere Trubadur G.Verdija te ariju Carmen iz opere G. Bizeta kao i Zemljo moja – ariju iz Mile Gojsalića J. Gotovca. Sve soliste na glasoviru je pratila Meliha Kulukčija "vječna" glazbena pratnja i suradnica Ferdinanda Zovke.

Uz nju nastupili su i dugogodišnja Zovkina suradnica sopranistica Dubravka Hilje iz Dubrovnika koja se predstavila s dvije arije, baš kao i Nino Stojić – bariton i Mirjan Bukmir – tenor. I Ferdnand Zovko je svoj dio programa otpjevao kao u svojim najboljim danima za što je zaslužio pljesak i burne ovacije publike. 

Vježbao je kaže maestro zadnjih petnaest dana intenzivno glas tako da je bez problema izdržao ovaj za njega poseban koncert. 

– Otpjevao sam iznimno zahtjevne verdijeve arije, što znači da sam u jako dobroj formi – istaknuo je slavljenik Zovko, koji, ako je suditi po ovom događaju, u glazbi nije rekao posljednju riječ. Nadamo se da ćemo ga još gledati na sceni i uživati u njegovim sjajnim nastupima. Bravo maestro!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije