poznati mostarski slikar

Otvorena izložba slika Vladimira Puljića povodom 10. godišnjice njegove smrti

Foto: Stojan Lasić
1/5
22.11.2018.
u 09:41

Povodom desetogodišnjice smrti poznatog mostarskog slikara Vladimira Vlade Puljića, u Centru za kulturu Mostar u srijedu navečer otvorena je retrospektivna izložba njegovih slika.

Direktor Centra za kulturu Senad Suljić kazao je kako je upriličeni kulturni događaj samo dio onoga što grad i njegovi prijatelji mogu učiniti u odnosu na veliki opus djela koje je Puljić ostavio iza sebe.

Istaknuo je kako je Puljić kistom iskazivao posebnost i vrijednost Hercegovine i Mostara te u stih i pjesmu pretakao doživljaje širih prostora na njemu svojstven način.

Prikazano je 25 Puljićevih djela, a izložba će ostati otvorena do 5. prosinca.

Vlado Puljić rođen je u Zagrebu 1934. godine. Školu primijenjene umjetnosti završio je u Sarajevu 1954., a Akademiju primijenjene umjetnosti u Beogradu 1958. godine.

Objavio je i nekoliko zbirki pjesama. Puljić je posebno bio vezan za Mostar, grad u kojem je živio i stvarao, i u kojem je preminuo 21. novembra 2008. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije