Naslovnica Kultura

Otvorena izložba slika Vladimira Puljića povodom 10. godišnjice njegove smrti

22. studenoga 2018. u 09:41 0 komentara 302 prikaza
Foto: Stojan Lasić
Pogledajte galeriju 1/5

Povodom desetogodišnjice smrti poznatog mostarskog slikara Vladimira Vlade Puljića, u Centru za kulturu Mostar u srijedu navečer otvorena je retrospektivna izložba njegovih slika.

Direktor Centra za kulturu Senad Suljić kazao je kako je upriličeni kulturni događaj samo dio onoga što grad i njegovi prijatelji mogu učiniti u odnosu na veliki opus djela koje je Puljić ostavio iza sebe.

Istaknuo je kako je Puljić kistom iskazivao posebnost i vrijednost Hercegovine i Mostara te u stih i pjesmu pretakao doživljaje širih prostora na njemu svojstven način.

Prikazano je 25 Puljićevih djela, a izložba će ostati otvorena do 5. prosinca.

Vlado Puljić rođen je u Zagrebu 1934. godine. Školu primijenjene umjetnosti završio je u Sarajevu 1954., a Akademiju primijenjene umjetnosti u Beogradu 1958. godine.

Objavio je i nekoliko zbirki pjesama. Puljić je posebno bio vezan za Mostar, grad u kojem je živio i stvarao, i u kojem je preminuo 21. novembra 2008. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.