U hotelu Brotnjo

Otvorena izložba slika Anđelke Hrkać i predstavljena knjiga Emila Raspudića

13.02.2020.
u 13:06

U hotelu Brotnjo sinoć je otvorena izložba slika širokobriješke umjetnice Anđelke Hrkać i predstavljena knjiga brotnjaka Emila Raspudića. Anđelka Hrkać svoja djela, rađena u ulju na platnu, broćanskoj publici predstavila se  kolorističkim rukopisom koji joj je jedan od glavnih izražajnih sredstava, otvorenost vedrini i naklonu prema kromatskim vrijednostima boja. Bilo je to njeno kolorističko istraživanje.
Pisac predgovora za prigodni katalog ove izložbe prof. Andrija Stojić  istakao je da ovo prva ovogodišnja izložba u organizaciji Matice hrvatske Čitluk, te da su njom predstavljeni različiti umjetnički senzibiliteti. Tako kod umjetnice mekani prelazi omogućuju istančane nijanse i jedinstven izričaj, te čitav kolorit postaje topliji, svjetliji i raznolikiji. Učestalost prisutnost vegetabilnih formi koje omekšavaju apstrakciju i predstavljaju barem dio veličanstvene prirode Stvoritelja… Izložba će biti otvorena deset dana.

U drugom djelu programa predstavljena je knjiga  „Na proplancima ljubavi“ plodonosnog spisatelja Emila Raspudića, objavljena u vlastitoj nakladi. Voditeljica program Valerija Ćorić je na samom početku pozdravila mnogobrojne posjetitelje, zatim su o knjizi  biranim riječima govorili recenzenti Jasna Čorić, Marko Antonio Brkić i književnica Miljenka Koštro. Na kraju predstavljanja okupljenima se obratio i autor Emil Raspudić, koji je ganut neočekivanom brojnošću posjetitelja uputio zahvalu svim nazočnima. U glazbenom djelu programa nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo koji su skupa sa svojim profesorima otpjevali i odsvirali pjesmu „Sam“ Emila Raspudića koju je za ovu prigodu uglazbio maestro don. Dragan Filipović. Glazbene prinose dala je i učenica Klara Ćorić, glasovir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?