Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Otvorena izložba Eko kolonija 2021.

21. listopada 2021. u 12:48 0 komentara 70 prikaza
Pogledajte galeriju 1/10

U Gradskoj knjižnici, u Širokom Brijegu otvorena je izložba Eko kolonija 2021.
12. po redu likovna kolonija koja je ove godine okupila 60 studenata sa različitih likovnih Akademija u regiji; ALU Široki Brijeg, ALU Trebinje, ALU Sarajevo, ALU Banja Luka, ALU Niš, Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka, Fakultet likovnih umjetnosti Beograd, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje i Umjetnička akademija Split. Iako su studenti ove godine naslikali preko 70 slika, izloženo je 22 rada s prikazom Blidinjskog krajolika.

Za portal Jabuka TV je koordinatorica likovne eko kolonije, Kristina Ćavar izjavila: Kroz izložene radove može se uočiti prisutnost kontemplativnog likovnog jezika, inspiriranog Blidinjem. Blidinje će umjetnicima biti neiscrpan izvor likovnih ideja, te buđenje ekološke svijesti za očuvanjem ovog dragocjenog bisera. Studenti su pokazali otvorenost i doprinijeli plodnoj suradnji na ovogodišnjoj koloniji. Nadamo se okupljanju i dogodine u većem broju, te proširivanjem ekoloških pitanja i pokretanjem novih kreativnih valova.

Izložba je u organizaciji udruge EKO ZH, udruzi za razvoj, okoliš i kulturu te Američke ambasade u Sarajevu. Ostaje otvorena do 24. listopada ove godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.