estrada u neumu

Održan „Etnofest Neum 2015“ - 'Zlatna retrospektiva'

neum festival
Foto: VL
1/2
24.08.2015.
u 12:39

Hrvatski glazbeni festival (HGF) Etnofest Neum ove se godine održao jubilarni dvadeseti put. Za ovaj jubilej, organizatori su pripremili retrospektivni program, publika je poslušala neke od pjesama koje su obilježile ovaj festival kroz 20 proteklih godina. Etnofest u Neumu tradicionalno je održan na pozornici uz more, na plaži ispred hotela Zenit.
U ime organizatora i domaćina festivala, nazočnima se obratio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško te brojnim uglednicima iz kulturnog, političkog i javnog života Neuma i regije zaželio ugodnu večer, te se zahvalio svima koji su pomogli da se festival i ove godine održi. U publici, koja je na plaži hotela ''Zenit" pratila Etnofest Neum bili su brojni gosti i
uzvanici. Najbrojnije je bilo izaslanstvio HDZ-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a  i predsjedateljem Predsjedništva BiH, uz koga su bili i mnogi stranački dužnosnici na svim razinama vlasti, od državne i federalne do županijske i općinske. Tradicionalni i dobro posjećen festival HGF "Etnofest Neum", u jedini bh. grad na moru privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su mogli čuti program pod nazivom 'Zlatna retrospektiva', kojeg su izvela renomirana imena hrvatske glazbene scene:
Mate Bulić, Ana Rucner i Vlado Kalember, Zdravko Škender, Livio Morosin, Meri Cetinić, Trio Gušt, Dražen Žanko i mnogi drugi.

Organizatori ovog prepoznatljivog festivala su općina Neum, Hercegovačko-neretvanska županija i Umjetnička organizacija HIPI HOP iz Zagreba. Visoki pokrovitelj ovog Jubilarnog izdanja „Etnofest Neum 2015“ bio je dr. Dragan Čović,
predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?