Lutkarsko kazalište Mostar

Odigrali čak 105 predstava i dobili važne nagrade

07.07.2019.
u 09:35

Lutkarsko kazalište Mostar završilo je vrlo uspješnu 2018./2019. sezonu u kojoj je izvelo ukupno 105 predstava.

- Osim naših predstava koje su se igrale u redovitom subotnjem terminu u 11 sati, u našoj dvorani imali smo i pet gostovanja naših prijatelja iz Zagreba, Kragujevca, Varaždina, Zadra i Zenice. Naše kazalište u ovoj godini premijerno je izvelo dramsku predstavu “Moj prijatelj Bumbi” 21. veljače 2019. Predstava je u cijelosti autorski projekt splitskog glumca lutkara i redatelja Siniše Novkovića. Predstavu je već vidjelo više od 2000 djece i izvedena je u okviru programa Mostarskog proljeća, Matice hrvatske 2019. i na Međunarodnom festivalu zabavljača u Trebinju. Sezona nam je, osim dobrih predstava, druženja i suradnji, donijela i nekoliko priznanja. U rujnu 2018. sudjelovali smo na 23. susretima kazališta lutaka BiH u Bugojnu s predstavom “Zmaj i princeze” gdje smo primili dva važna priznanja - nagradu za najbolju predstavu od dječjeg žirija te priznanje od stručnog žirija Ivanu Nevjestiću za glumu i animaciju za ulogu Zmaja - istaknuli su u Lutkarskom kazalištu.

Mostarski lutkari također su sudjelovali na 27. SLUK-u - Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, gdje su u OFF programu za osječku publiku igrali predstavu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”. U završnoj večeri SLUK-a prvakinja ovog kazališta Jadranka Popović Miljko dobila je priznanje za dugogodišnji rad u lutkarstvu od Organizacijskog odbora 27. SLUK-a. Lutkarsko kazalište trenutačno priprema predstavu “Junaci Pavlove ulice” u režiji Tamare Kučinović na kojoj su počeli raditi prije tjedan dana. Premijera je planirana u mjesecu rujnu u sezoni 2019./2020. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije