pristiglo 1470 radova

Odabrani finalisti 'Šantićevog festivala djece pjesnika 2018.'

Šantićev festival djece pjesnika
29.01.2018.
u 11:08

Na Peti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika 2018., koji se održava 1. i 2. veljače u Mostaru, pristiglo je 1470 radova iz svih država regije, a stručni žiri je odabrao 22 finalista koji će sudjelovati u programu ovogodišnjeg festivala.

Sudionici spomenutog festivala dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke i Bosne i Hercegovine, a festival se održava u povodu godišnjice smrti Alekse Šantića, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar.  

Program festivala počinje 1. veljače u 16 sati u Ćorovića kući gdje će se održati školski sat o životu Alekse Šantića te razgovor sudionika festivala sa članovima žirija. Večer dječje poezije uz glazbeni program održat će se u 18 sati u Muzičkom centru "Pavarotti".

Za petak, 2. veljače, najavljeno je polaganje cvijeća na mauzolej Osmana Đikića te na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića.

Nakon toga, planinar je posjet centru Los Rosales, posjet rodnoj kući Alekse Šantića te otvaranje izložbe Alekse Šantića u zbirci muzeja Hercegovina. Finalno večer festivala, na kojem će se upriličiti dodjela nagrada, održat će se u 19 sati u Centru za kulturu u Mostaru, priopćeno je iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije