Lijepa vijest

Novi Šeher: 103 mladih pristupilo Frami

16.04.2023.
u 20:15

Od osnivanja župe u Novom Šeheru prisutan je duh svetog Franje Asiškog preko njegove braće franjevaca Bosne Srebrene. Utkan je taj duh u svim naraštajima i prenosio se s koljena na koljeno, s generacije na generaciju. Kroz cijelo postojanje župe radilo se s djecom i mladima organizirano.

- U zadnje vrijeme se nije radilo sa Framom no mojim dolaskom počinje rad s mladima kroz bratstvo Frame. Već 6 mjeseci 103 mladih, što je velika većina mladih u župi, priprema se pristupiti Frami, a neki stariji framaši i studenti su ponovno tu u Frami. Evo došao je taj dan, koji su mladi s nestrpljenjem čekali, i danas su oduševljeni. Njihovo oduševljenje upotpunjuje životopis sv. Franje, način na koji je Franjo i kroz svoju mladost, i kroz želju za slavom, i kroz potrebu da posjeduje, na koncu shvatio što je to bit i što to zapravo čovjeka može učiniti sretnim. Dakle, ništa izvanjsko, ništa javno, nego nutarnji mir, nutarnja punina zadovoljstva usklađujući vjeru u Boga sa čovjekom i svim stvorenjima. Franjo u svemu stvorenom vidi Božju prisutnost. To je vodilja u našem radu s mladima - ističe fra Josip Jukić, župnik i duhovni asistent. Ističe i da je upravo to način da svi mi, i naše okruženje, pa i čitav svijet, ozdravi. - Samo se tako može umanjiti nezadovoljstvo, besmisao, dezorjentiranost, zavist, nepravda, neuravnoteženost, a umnožiti zadovoljstvo, smisao, orijentir, ljubav, pravda, harmonija i sve ono što možemo za dobro čovjeka iščitati iz sv. Pisma. Franjo je ispravno čuo evanđelje, dozvolio je da Isusova riječ u njemu odzvoni i da postane dio njega. Cilj ovog našeg rada je da urodi takvim plodovima. Moguće je to i u današnje vrijeme, zapravo današnje vrijeme, u kojem se sve više odustaje od vrednota, najpogodnije je tlo za duh Isusa Krista, koji je Franjo ponajbolje svojim životom pokazao i dokazao - istaknuo je fra Josip.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije