pretpremijera nove monodrame

“Nije u šoldima sve” - što bismo mi da nam nema fantazije?!

26.04.2019.
u 10:15

Nakon 44 godine na kazališnim daskama mostarski glumac Velimir Pšeničnik Njirić odlučio je svoje glumačko i životno iskustvo predočiti u jednosatnu predstavu pod nazivom “Nije u šoldima sve”.

Predstava je sazdana od mješovitih žanrova - stand up komedije, one man showa, komedije zabune, karaktera i situacije, obrađujući svakodnevne teme koje u glumačkoj igri dovodi do apsurda.

Njirić se bavi temama politike, umjetnosti, odnosa spolova, ljubavi, obitelji, jurnjavi za uspjehom, modernim tehnologijama, vlastitom važnošću, novovjekim gastarbajterima...

Svakodnevne teme

U kinodvorani u Širokom Brijegu bila je upriličena pretpremijera ove predstave, sinoć je održana predstava u Čapljini, a večeras će biti upriličena u kinodvorani u Posušju, potom u Makarskoj i Baškoj Vodi. Njirić je nasmijao publiku govoreći duhovite zgode i nezgode iz svoga života. Kaže da je već s tri godine u kući morao glumiti, naglašava kako je dva puta bio tajno kršten, jednom u Zagrebu gdje je rođen 1948. godine, drugi put u Sloveniji! Govorio je o tome kako je u vrijeme Drugoga svjetskog rata imao svoje bližnje na dvjema stranama, kako je imao tri djeda i četiri bake, duhovito se prisjećao vremena kada su se lizale marke za pisma, svatova, doseljavanja u Mostar 1959. godine, nastupa u televizijskim serijama “Larin izbor” i “Lud, zbunjen, normalan”.

Više puta ponovio je rečenicu: “Što bismo mi da nam nema fantazije?!” Podsjetio je na vremena kada su se na televizoru vrtjela samo dva programa, a danas ih ima na stotine, te kako u vremenu današnjem svatko živi u svom “kavezu”. Nije poštedio ni društvene mreže posredstvom kojih čovjek dozna vijesti koje se još nisu dogodile! Ironijski je govorio o tome kako vjekovima vlast prezire umjetnost te kako su glumci sami sebe izabrali i kako za svoje probleme nikoga ne mogu optuživati.

Kultni Miloševi “Rodijaci”

- Pisanje teksta i uvježbavanje uloge trajalo je ukupno 62 dana. Ove pretpremijere u Širokom Brijegu, Čapljini i Posušju te Dalmaciji zapravo su uvertire za službenu premijeru koja će uskoro biti održana u Kosači u Mostaru 6. lipnja - rekao nam je nakon predstave Njirić.

Zagrebački menadžer Duško Srijemac, producent ovoga projekta, kazao nam je da je predstava “Nije u šoldima sve” svojevrsni testament glumca i spisatelja Velimira Pšeničnika Njirića i da će privući kazališnu publiku. Njirić se prisjetio 167 nastupa u komediji Petra Miloša “Rodijaci”.

Njirić je ukupno odigrao oko 160 uloga u više kazališta, zavrijedivši više priznanja za svoja glumačka ostvarenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije