MOSTAR

Napretkov božićni koncert upriličen u kripti crkve sv. Petra i Pavla

29.12.2020.
u 12:51

Svečani Napretkov božićni koncert kojeg je organizirala Napretkova Glavna podružnica Mostar održan je u ponedeljak večer u franjevačkoj kripti crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Iako nam je pandemija uvelike odredila način života, toplina koju osjećamo u našim srcima u vrijeme božićnih blagdana ove godine je još veća, jer to su dani posebne, sada naročito potrebne radosti i milosti.

U vremenu pandemije kada je cijeli svijet u grčevitom strahu i borbi s vidljivim i nevidljivim izazovima nismo zaboravili na milost koju ovaj blagdan nosi. Božić je vrijeme darivanja, stoga je i ove godine HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar odlučila darivati ovaj koncert svim ljubiteljima glazbe i tradicionalnih božićnih pjesama. Tople božićne note ispunile su kriptu sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Na koncertu su nastupili Laura Jovanović, solo violina, Katarina Kikić, sopran, Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca pod ravnanjem maestra prof. Davora Markote i župni zbor sv. Cecilije koji vodi Drago Soldo. Zajedničkim muziciranjem, izvanrednom interpretacijom te snažnom emocijom umjetnici su uspjeli na lica koje danas prekrivaju maske staviti najljepši osmjeh.

U programu, kojeg je vodila novinarka Rosanda Zovko, moglo se vidjeti i osjetiti da glazbenici njeguju najljepše tradicionalne božićne skladbe.

Kraljici Mira – solo violina Laura Jovanović
Radujte se narodi – zbor sv. Cecilije
Veseli se Majko Božja – Katarina Kikić, sopran
Ponoć je – TO Misericordia
Rodio se Bog i čovjek – zbor sv. Cecilije
Oj Djetešce, moje drago – Monija Jarak Mikulić, mezzosopran
Adeste fideles – Katarina Kikić, sopran
O Betleme grade slavni – zbor sv. Cecilije
Sretan ti Božić , narode moj – Monija Jarak Mikulić, mezzosopran
Na saoniku – TO Misericordia
Offertorium pastorale – duet Katarina Kikić i Monija Jarak
Mikulić
Tiha noć – Katarina Kikić i Monija Jarak Mikulić
Narodi nam se – svi izvođači zajedno

Potporu ovom sada već tradicionalnom koncertu su dali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Mostar, Središnja uprava HKD Napredak, Franjevački samostan sv. Petra i Pavla i Vlada Hercegovačko- neretvanske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?