Dani Kočerina

Na pučkom veselju igralo se kolo i orila se pjesma

26.06.2017.
u 11:00

U okviru programa manifestacije “Dani Kočerina 2017.”, što se tradicionalno održava u povodu proslave blagdana svetih Petra i Pavla, zaštitnika župe Kočerin, u povodu obilježavanja 10. godišnjice utemeljenja HKUD-a “Kočerin” upriličena je večer folklora “Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”. Nastupili su raspjevani i rasplesani čuvari glazbene baštine iz Hercegovine i Dalmacije - KUD-ovi “Kočerin”, “Vila Velebita” iz Jasenica-Maslenice, “Sveti Marko” iz Vionice, “Biloševica” i “Rakitno”, guslari Vlado Mikulić i Marko Čolak, kao i nekoliko pjevačkih skupina, među kojima i “Dream Team Babe”.

Mnoštvo posjetitelja na platou između kočerinske škole i malonogometnoga igrališta, na kojem se odigrava tradicionalni Petrovdanski malonogometni turnir, posebno je pozdravilo folkloraše iz Maslenice te bilo oduševljeno ukupnim prikazanim programom, osobito najmlađima koji su pokazali starijima kako se čuva i njeguje tradicijsku kulturu i izvornu glazbenu baštinu. Program su vodili Marinko Karačić i Marinko Mikulić, voditelji Radiopostaje Široki Brijeg, a u zabavnom dijelu programa nastupio je duet Tony & Mako. Tu večer čuvara izvornog narodnog zvuka blagoslovio je kočerinski župnik fra Mario Knezović, a pozdravio širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, pokrovitelj Dana Kočerina 2017.

Sutra, u utorak, u kočerinskoj ambulanti bit će upriličena akcija dobrovoljnog davanja krvi za potrebe bolnice u Mostaru. U programu duhovne obnove za blagdan svetih Petra i Pavla bit će održane mise tradicionalne trodnevnice, a nakon tradicionalne pučke mise na sam blagdan svetih Petra i Pavla, u četvrtak, 29. lipnja, uslijedit će pučka veselica. U večernjim satima bit će odigran finale najstarijeg malonogometnog turnira u BiH, a nakon toga na velikom platou između kočerinske škole i igrališta nastupit će Zoran Begić.

Kao i svake godine, na blagdan svetih Petra i Pavla u Kočerin stigne mnoštvo posjetitelja iz širokobriješkog kraja i drugih dijelova Hercegovine. Petrovdan u Kočerinu ima dugu tradiciju, a Kočerinjani je znaju čuvati na najljepši način.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije