Počela digitalna projekcija filmova u širokobriješkom kinu Borak

Na otvaranju hit-film „Sjevernjak“, a slijedi film „Top Gun: Maverick“

25.05.2022.
u 12:53

Svečanim otvaranjem i projekcijom filma „Sjevernjak“ američkog redatelja Roberta Eggersa počela je digitalna projekcija filmova u širokobriješkom kinu Borak. Ovo kino dobilo je najsuvremeniju audio-video opremu koja na najmoderniji način jamči vrhunsku sliku i ton najnovijih filmskih hitova. Ljubitelji filma u Širokom Brijegu i Hercegovini imat će prigodu vidjeti najnovije holivudske hitove odmah nakon svjetske premijere! Tako je bilo i na svečanom otvaranju s filmom “Sjevernjak”, čije je prvo prikazivanje u Americi bio 22. travnja ove godine!

Na samom početku svečanog otvaranja i projekcije filma “Sjevernjak” nazočne je pozdravio Srećko Slišković, ravnatelj Hrvatskog doma u čijem sastavu djeluje kino Borak, a početak digitalnih projekcija svečano je proglasio širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević.

-  Široki Brijeg ima epitet filmskog grada i taj kapacitet se podebljava. Široki dobiva još jednu dimenziju istinskog grada, kazao je ravnatelj Srećko Slišković. Dodao je kako je projekt stajao oko 120.000 KM I zahvalio se na financijskoj podršci Gradu Širokom Brijeg, Županiji Zapadnohercegovačkoj i svima ostalima koji su sudjelovali u podršci projektu.

Gradonačelnik Kraljević je rekao:

- Kino u Širokom Brijegu ima svoju tradiciju. Vjerujem kako će ljudi iskoristiti vrijeme za pogledati film na velikom platnu i digitalnom obliku. Podržavat ćemo i dalje ovakve projekte. Kraljević se prisjetio dana kad je širokobriješko kino Borak bilo glavno mjesto za večernje izlaske i izrazio vjeru da će filmovi u digitalnoj projekciji imati svoju publiku.

Kino Borak je u proteklom razdoblju modernizirano u cilju promocije filmske umjetnosti. Uvjeti koji su stvoreni omogućit će premijere najboljih ostvarenja koji stižu iz svijeta filma. Od četvrtka do nedjelje u kinu Borak će, s početkom u 20 sati, biti prikazan film “Top Gun: Maverick” redatelja Josepha Kosinskog, s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Film je posvećen redatelju filmskog hita “Top Gun” (1986.)  Tonyju Scottu koji je umro prije deset godina. Film “Top Gun: Maverick” tek se počeo prikazivati u Americi a, evo, stigao je i u Široki Brijeg!

Prva filmska projekcija u Širokom Brijegu upriličena je 24. travnja 1931. godine! Riječ je o filmu “Spas male Zorice” u produkciji Doma narodnog zdravlja iz Zagreba. Zgrada u kojoj se nalazi kino Borak počela se graditi prije Drugog svjetskog rata, a kino “Napredak” prve gledatelje primilo je 1948. godine. No, 1963. širokobriješko kino dobilo je ime “Borak”, koje nosi i danas po živopisnom vrelu rijeke Lištice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?