Književna nagrada

‘Meša Selimović’ Semezdinu Mehmedinoviću

25.09.2018.
u 08:25

Književna nagrada “Meša Selimović” za najbolji roman objavljen prošle godine na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore dodijeljena je u Tuzli književniku Semezdinu Mehmedinoviću za roman “Me’med, crvena bandana i pahuljica”.

Tako je odlučio žiri 18. međunarodnih književnih susreta “Cum grano salis” u sastavu: Faruk Šehić, Adisa Bašić, Mirjana Đurđević, Andrej Nikolaidis i Branko Čegec.

Roman “Me’med, crvena bandana i pahuljica” knjiga je o bolesti, imigraciji, identitetima, obitelji, ali prije svega knjiga o braku, partnerstvu, starosti, ljubavi “dva udara”: srčanog i moždanog.

“Me’med, crvena bandana i pahuljica” najintimnija je knjiga Semezdina Mehmedinovića, koja kroz naizgled svakodnevne, a opet neobične događaje duboko ponire u međuljudske odno­­se, u odnose muža i žene, oca i sina. Omeđena bolnicom, iskustvom nemoći, težnjom da se shvati i prihvati promjena vlastitoga ja, prepuna empatije, ona je gotovo medicinski točna dijagnoza ljubavi u svakoj obitelji. Nagradu “Meša Selimović” uručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović tijekom svečanosti dodjele nagrade koja je upriličena u Narodnom pozorištu Tuzla. Po ranijoj odluci književnog žirija, u uži izbor odabrano je pet djela. Uz “Me’med, crvena bandana i pahuljica” Semezdina Mehmedinovića, u konkurenciji za nagradu našli su se “Luzitanija” Dejana Atanackovića, “Crvena voda” Jurice Pavičića, “Sunce ovog dana” Vladimira Pištala i “Calypso” Ognjena Spahića, priopćeno je iz Press-službe Grada Tuzle. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije