“Šimićevi susreti 2019.”

Manifestaciju otvara Nina Obuljen Koržinek

29.04.2019.
u 08:25

Danas će se u dvorani osnovne škole u Grudama, s početkom u 11 sati, održati svečanost u povodu završetka projekta dogradnje te škole, a potom će svečano biti otvoreni 56. Šimićevi susreti.

Ovu značajnu književnu manifestaciju u spomen na braću književnike Antuna Branka i Stanislava Šimića otvorit će ministrica kulture Republike Hrvatske dr. Nina Obuljen Koržinek.

Potom će biti otvorena izložba likovnih radova grudskih umjetnika.

Izložba grudskih umjetnika

Sutra, u utorak, 30. svibnja u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 12 sati bit će upriličen poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću u izvedbi studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivana Volića, Davida Vasilja i Damira Kočića.

Nastupit će i pjesnici Ivan Baković, Marela Jerkić-Jakovljević, Radica Leko, Ljubo Krmek, Miljenka Koštro, Grgo Mikulić, Jozefina Pranjić, Ivan Sivrić i Mara Cica Šakotić.

Potom će u 13 sati uslijediti polaganje cvijeća na spomenik A. B. Šimiću u Mostaru.

Program će se navečer preseliti u Široki Brijeg, jedno od značajnijih postaja na pjesnikovu životnom putu.

U Franjevačkom muzeju i galeriji u 19 sati bit će otvorena izložba radova slikara i grafičara Marka Živkovića, a potom će biti predstavljena dječja slikovnica “Mjesečar” Andrijane Mlinarević-Cvetković.

U petak, 3. svibnja s početkom u 10 sati bit će upriličen susret književnika s učenicima u osnovnim i Srednjoj školi A. B. Šimića općine Grude.

U 19 sati u župnoj crkvi u Drinovcima bit će održana misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića, a u 20 sati u dvorani osnovne škole u Drinovcima bit će održana svečana akademija u čast braće književnika.

Poznati hrvatski književnik Pavao Pavličić imat će svoje prigodno obraćanje. U okviru bogatog programa bit će dodijeljena godišnja književna nagrada “Antun Branko Šimić” Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a bit će nagrađeni mladi pjesnici i likovni umjetnici.

Svečana akademija

U okviru ove svečane akademije nastupit će pjesnici u programu “Pjesnici su čuđenje u svijetu”, a nastupit će i tamburaški orkestar i zbor osnovne glazbene škole Grude.

Na kraju programa bit će otvorena izložba učeničkih likovnih radova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?