slikovnica

Mali pobjednik stigao kući u Tanzaniju

21.01.2021.
u 17:09

U suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, učenici i djelatnici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića osmislili su projekt koji je obuhvaćao izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo

Slikovnica Mali pobjednik koja je izdana u nakladi HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, s ciljem pomoći štićenicima Sirotišta sv. Ante u Songei, napokon je stigla kući, u svoju Tanzaniju.

U suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, učenici i djelatnici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića osmislili su projekt koji je obuhvaćao izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo, objavio je HKD Napredak. 

Slikovnica je prevedena na svahilij i engleski jezik, a ilustrirali su je učenici s učiteljicom Sanjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahili uradio je fr. David Mhagama. 

Grafički ju je priredio Mario Brkljača. Autorica priče je književnica za djecu i mlade, školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, dok je urednica izdanja ravnateljica Daria Stojčić.

Slikovnica, u nakladi HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, izišla je  krajem listopada, a u akciju prikupljanja sredstava za štićenike Sirotišta sv. Ante u Songei (Tanzanija) uključili su se brojni građani Mostara, Hercegovine, ali i Zagreba.

Naklada od 500 komada rasprodana je u nekoliko tjedana, a sav prihod od prodaje slikovnice utrošen je u uređenje blagovaonice spomenutog sirotišta. Od prikupljenih sredstava  oličeni su zidovi, uređeni podovi te kupljeni stolovi i stolice za blagovaonicu te su u novouređenom prostoru štićenici mogli i čitati i listati slikovnicu koja je zbog njih i napisana. Mali pobjednik je tako napokon stigao kući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije