Orašje

Lijeva i desna obala Save spojene ljubavlju prema kazališnoj umjetnosti

07.12.2015.
u 07:00

Ogranak MH doveo Mrak teatar iz Županje Sudeći prema kritikama kazališnih znalaca i publike, Mrak teatar opravdano zaslužuje svoje mjesto u vrhu kazališnog amaterizma

Susjede s lijeve i desne obale rijeke Save spaja ljubav prema kazalištu. Nakon predstave "Kućanice" koju su uspješno igrali godinama, Mrak teatar iz Županje ponovno je oraške zaljubljenike u daske koje život znače počastio odličnom izvedbom predstave "Marika". Sudeći prema kritikama kazališnih znalaca i publike, opravdano zaslužuje svoje mjesto u vrhu kazališnog amaterizma. Ogranak Matice hrvatske Orašje potvrdio se odličnim organizatorom uvijek vrhunskih kulturnih događanja pa je županjske kazalištarce dočekala ispunjena do posljednjeg mjesta oraška kinodvorana. "Marika" Mrak teatra Županja nastala je prema motivima iz pripovijetke Ilije Lešića Bartolova "Marika".

Ljubavni život Marike

Predstava je inspirirana istinitim događajima i ljubavnim životom jedne žene, a vezana je za selo Bošnjake i procvat sela. Još i danas bake u Bošnjacima znaju reći: Eeee, ista je Marika! Priče o njoj još kruže, a njezin život u pripovijetku zabilježio je Ilija Lešić Bartolov po kojoj je predstava i rađena. Radnju ove autohtone priče županjskog kraja Mrak teatar uobličio je na sebi svojstven način pun dinamike i osjećaja, a po prvi puta na sceni su i članovi pomlatka kazališta. Predstava je izuzetna i to je nesvakidašnji prikaz ove turbulentne istinite priče pune scenskih efekata. U predstavi igra stara postava: Darko Avramović, Andrijana Cvitanović i Elvira Lučić, a debitiraju: Ana Lučić, Mateo Obradović, Petar Galović, Đurđica Kobaš, Antonio Miličević, Martina Bobek, Dorothea Višić, Marko Mišković. Dramski tekst i scenarij napisala je Elvira Lučić, režiju Cvetin Aničić, kostime izradila Eva Lucić. Tehnička potpora je Damir Cvitanović, a scenografiju potpisuje Darko Avramović.

Prosinac u znaku kulture

Maske, igra svjetla i sjene učinile su predstavu neobičnom i odlično prihvaćenom od oraške publike, koja ih je nakon jednosatne izvedbe nagradila burom pljeska. Andrijana Cvitanović, predsjednica županjskog kazališta, kaže nam da će odličnu suradnju s Maticom hrvatske Orašje nastaviti, a Magdalena Mišković, tajnica Matice, ne skriva zadovoljstvo što je prosinac u Orašje donio brojna kulturna događanja. -Bilo bi dobro, dodaje Magdalena, da imamo još poneki mjesec u godini koji je ovako u znaku brojnih kulturnih događanja koja su se preselila ne samo u kinodvoranu, već i u škole, tržne centre, na ulice pa osjećamo posebno predblagdansko ozračje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?