HKD Napredak

Koncert pijanista Marijana Đuzela danas u Mostaru

27.09.2019.
u 12:24

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" Glavna podružnica Mostar danas u Galeriji kraljice Katarine Kosača u HD HSK s početkom u
19 sati organizira koncert pijanista Marijana Đuzela.

Na koncertu će izvesti Mozartovu Fantaziju u c-molu, Beethovenovu sonatu op.111 - posljednju od 32 klavirske sonate, zatim Chopinovu Polonezu fantaziju iz opusa 61, te na kraju Lisztov Totentanz, izuzetno virtuozno i efektno djelo nadahnuto srednjovjekovnom sekvencom Dies Irae.

Đuzel je osnovno glazbeno obrazovanje stekao u svom rodnom gradu Imotskom, gdje je u glazbenoj školi učio glasovir kod Alenke Milano i rog kod Ivana Glibote.

Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. U sklopu Erasmus programa razmjene studenata pohađao je bečki Universität für Musik undd darstellende Kunst (klasa Jana Jiračeka von Arnima) te na poziv Dubravke Tomšić studirao klavir u njenoj klasi na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.

Ovo je njegov drugi nastup u Mostaru. Prije deset godina, u jesen 2009. održao je recital u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, i što je interesantno, i taj koncert bio je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

"Veseli me što sam ponovno dobio priliku predstaviti se mostarskoj publici, te pokazati što sam naučio i kako sam se razvio tijekom svog glazbenog školovanja. Tijekom dijela studija u Zagrebu, bio sam Napretkov stipendist, i zahvalan sam što su prepoznali moj trud i rad", rekao je Đuzel i naglasio da očekuje ugodnu atmosferu na koncertu i dobru posjećenost.

"Bilo bi mi iznimno drago vidjeti na koncertu i učenike glazbenih škola i studente glazbe. U samom glazbenom obrazovanju pojedinca važnu ulogu igra redovito pohađanje kulturnih događanja, izložbi i koncerata, na kojima se crpi prijeko potrebna inspiracija za razvijanje vlastitog izričaja. Vjerujem da će me u petak podržati i kolege glazbeni umjetnici iz Mostara", ustvrdio je.

Ulaz na koncert je slobodan, a sponzor koncerta je Uni Credit Bank.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?