MELODIJE MOSTARA 2016

Kome će među 20 izvođača iz BiH, Hrvatske i dijaspore zasjati Zlatno sunce Mostara?!

15.04.2016.
u 07:00

Večeras će se, s početkom u 21 sat, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru održati finalna večer festivala zabavne glazbe “Melodije Mostara 2016.”.

U 22. izdanju ovoga festivala lakih nota 20 skladbi i 20 izvođača iz BiH, Hrvatske i dijaspore borit će se za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, i ostale vrijedne nagrade. Program će, uz izravan televizijski prijenos na BHT1, voditi Dejan Kukrić i Maja Miralem. Festival će svojim nastupom otvoriti plesna skupina Mo-Stars. Scenografija je povjerena Masters mediji, a izvođače će kao prateći vokali pratiti Lora i Doria Jelić, dok je make up povjeren Ljiljani Lily Delić.

Malo je zabavno-glazbenih manifestacija sa značajnijim kontinuitetom, a Melodije Mostara “žive” svoje treće desetljeće. Tijekom dva desetljeća pozornicom mostarskog festivala prošla su najzvučnija estradna imena, a Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara, posebno ističe to da je festival od samih početaka dao priliku mladim autorima i izvođačima iz Hercegovine predstaviti se javnosti.

- Raduje me što će na Melodijama Mostara i ove godine nastupiti značajan broj sve uspješnijih i popularnijih izvođači iz Hercegovine, kao što su Ivo Jurić, Ante Tomić, Dragan Bukmir, Vladimir Kljajo. Na mladima i Melodije Mostara ostaju pa će biti lijepo čuti hercegovačke pop i rock skupine Nešto između i Kiše jesenje. Naravno, veseli me i to što stiže nekoliko izvođača i iz dijaspore, među njima i fra Šito Ćorić koji će nastupiti u duetu s Franom Vukdelijom. Zagrebačka grupa Berny ponovno se vraća na mostarski festival. Popularna Dalmatinka Zorica Andrijašević Donna ističe kako su Melodije Mostara najbolji način prezentacije nove skladbe u Bosni i Hercegovini pa će, kao i prošle godine, nastupiti i na 22. izdanju ovog festivala.

- Melodije Mostara iznjedrile su brojne hitove, velik broj njih već su pravi evergreeni, a neke pjesme doživjele su i svoje klapske izvedbe. Festival nastoji ponudi za svakoga ponešto. Sjećamo se “klasičnih” šlagera, pop i rock izvedbi, nastupa klapa. Organizatore mostarskog festivala veseli to što postoji niz značajnih estradnih imena koja su već dva desetljeća vjerna Melodijama. Među njima je svakako i popularni Zadranin Zoran Jelenković koji će se večeras mostarskoj publici i televizijskom gledateljstvu predstaviti sa skladbom “Hvala ti, anđele”.

- Veseli me novi susret s mojom najdražom publikom. Pjesma je moj kantautorski uradak u pop-rock izričaju. Uglazbio sam vlastite stihove, ali i aranžirao i producirao, a sve to otpjevao i odsvirao u vlastitom studiju. Nadam se kako će se ovaj glazbeni proizvod iz moje kućne radinosti, da tako kažem, svidjeti publici. Na Melodijama sam nastupao desetak puta, osvojio i brojne nagrade. No, najvažnija mi je nagrada pljesak moje omiljene mostarske publike - kaže popularni Zadranin, posebno omiljen u Mostaru. No popularni Jelenković nastupit će i u festivalskom show programu. Sutra, u subotu, s početkom u 18 sati, u istoj dvorani održat će se Dječji festival “Male Melodije 2016.”. Program će voditi Mladen Jeličić Troko. Osim mladih izvođača u natjecateljskom dijelu, u programu će nastupiti i članovi baletnog studija Arabesque, a u show programu i Pero Križanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?