Najprodavaniji naslovi

Koje su knjige najtraženije među hrvatskim čitateljima

knjige
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
23.11.2015.
u 07:00

Na prvo mjesto VBZ-ove liste najprodavanijih naslova smjestila se knjiga 'Čistoća' Jonathana Franzena s 457 prodanih primjeraka

U šest dana trajanja sajma Interliber Zagrebačkim se velesajmom prošetalo više od sto tisuća posjetitelja. Prema listama s tri najprodavanije nove knjige, dobivenih od najvećih izdavača, među naslovima koji su na Interliberu prodavani prosječno u 300-tinjak primjeraka našla su se i dva hrvatska pisca romana, Zoran Ferić s knjigom 'Na osami blizu mora' i Miljenko Jergović s knjigom 'Sarajevo, plan grada'. Među najprodavanije se svrstao i 'Veliki rječnik hrvatskoga standardnog jezika' čime je Interliber očuvao tradiciju kao mjesto na kojem se skupi priručnici mogu nabaviti povoljnije, prenosi tportal. Na prvo mjesto VBZ-ove liste najprodavanijih naslova smjestila se knjiga 'Čistoća' Jonathana Franzena s 457 prodanih primjeraka po cijeni od 129 kuna. Na vrhu najprodavanijih novih naslova Profila, koji nije želio izlaziti s brojevima, triler je 'Vrlo komplicirana trgovina' svestranog Hugha Laurieja, najpoznatijeg po ulozi dr. Housea. Slijede roman 'Nulti broj' Umberta Eca i bojanka za odrasle 'Animorfija' Kirby Rosanes. Recimo i to da su najprodavanije knjige općenito na Interliberu stari naslovi po znatno sniženim cijenama. Naklada Ljevak je tako spustivši cijenu knjige Anne Rice 'Vrijeme anđela' sa 139 na devet kuna rasprodala svih 980 primjeraka preostale naklade dok je Profil roman 'Kradljivica knjiga' Markusa Zusaka otisnuo u tri tisuće primjeraka i rasprodao po popularnoj cijeni od 29 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije