M. Šantić predstavila knjigu

Književno putovanje od Širokog Brijega do Londona i Singapura

Vrisak.info
22.06.2020.
u 18:55

Širokobriježanka Maja Šantić, koja živi u Singapuru, u dvorištu širokobriješke galerije “Vrba” predstavila je knjigu “Brak na dva kontinenta”. Riječ je o knjizi čija se ideja rodila još dok je Maja živjela u rodnom Širokom Brijegu.

- Priča je to o ljubavi koja se tražila kroz svijet i naša putovanja. Cijeli proces kasnije je dugo trajao jer sam bila na drugom kraju svijeta pa je sve trebalo dogovoriti oko tiskanja i svega ostaloga - kazala je Maja u najavi promocije na TV Jabuka.

Na samom predstavljanju istaknula je:

- Knjiga je, zapravo, moje životno putovanje od jedne palete na kojoj sam isplakala dušu i pozdravila mnoga poglavlja svoga života i neke ljude, do novih avantura koje su me dovele do avanture života “Braka na dva kontinenta” kroz ulice Zagreba, Londona, Kine, Mauriciusa, Afrike i Hercegovine. Priča je to o ljubavi, vjerovanju i predanosti. Mlada spisateljica, po zanimanju ekonomistica, stručnjakinja za marketing, što ju je odvelo čak do Signapura, kazala je kako ova knjiga (možemo reći roman) priča o stvarnim likovima i događajima. Majka je dvogodišnjaka, a za svoje roditelje kaže da su najbolji na svijetu. Za portal Vrisak.info kazala je kako ju je književnost oduvijek privlačila jer dolazi iz obitelji u kojoj se uvijek jako puno čitalo. Njezina majka dr. Katica Mustapić Šantić objavila je tri knjige poezije pa se to nekako prenijelo i na nju (otac joj je ugledni liječnik dr. Zlatko Šantić).

Naglasila je kako je puno lakše napisati ono što je osobi na duši nego izgovoriti. Maja je jedno vrijeme pisala kolumne za portal Supermame i stvorila svoju publiku koja ju je poticala na to da napiše knjigu. Još u sedmom razredu pročitala je “Anu Karenjinu”. Za svoju knjigu “Brak na dva kontinenta” skromno tvrdi kako to i nije baš roman u klasičnom smislu riječi. No, “Brak na dva kontinenta” ima strukturu romana koji se čita u dahu. Program predstavljanja romana “Brak na dva kontinenta” vodila je Željka Šaravanja, a ugođaj u živopisnom prostoru uz rijeku Lišticu upotpunila je glazbenim brojevima Jelena Skoko. Maja Šantić rodila se u Širokom Brijegu, studirala je u Zagrebu, a onda se profesionalno i životno preselila u Singapur. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?