Još jednom ukazano na važnost osoba kao što je bio veliki fra Didak Buntić, otac sirotinje

06.06.2023.
u 07:54

U prepunoj crkvi sv. Stjepana u Čerinu kod Čitluka održana je projekcija nedavno u Cannesu nagrađenog kratkometražnog animiranog filma "Nada" i predstavljena knjiga fra Marinka Šakote "Moguće? Danas?". Animirani film "Nada" skupine autora u produkciji HKUD-a "Didak" iz broćanske župe Gradnići nakon premijerne izvedbe na otvaranju Didakovih dana 2022. godine krenuo je na filmske festivale diljem Europe i doživjela veliki uspjeh.

Na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu animirani film bio je festivalski pobjednik u konkurenciji kratkometražnih animiranih filmova. Svoj život ovaj animirani film koji govori o djevojčici Nadi u vremenu veličanstvenog djela fra Didaka Buntića, velikog franjevca, prosvjetitelja i graditelja te oca sirotinje, koji je od gladi spasio 17.000 djece iz Hercegovine 1917. gladne godine, nastavlja na predstojećim filmskim smotrama.

O knjizi "Moguće? Danas?" progovorio je autor fra Marinko Šakota koji je kroz svoje izlaganje još jednom iskazao važnost i snagu osoba kao što je bio fra Didak Buntić. Projekciji filma prethodilo je obraćanje samoga autora Pere Petrušića koji je prisutne upoznao o procesu nastanka filma te ujedno izrazio veliku zahvalnost svima koji su neumorno radili na njemu i nisu htjeli odustati od ideje da taj animirani film ugleda svjetlo dana. Petrušiću su u ovom značajnom projektu pomogli članovi HKUD-a "Didak" te Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabriel Prusina.

Emotivnom i snažnom izvedbom Očenaša na aramejskom jeziku oduševile su djevojke iz HKUD-a "Didak" te članica društva Andrijana Zubac uz čitanje prigodnih riječi fra Didaka Buntića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije