TOMISLAVGRAD

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Foto: Večernji list
1/2
28.06.2019.
u 21:16

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske počela je u Tomislavgradu, a na manifestaciji sudjeluju brojni visoki dužnosnici. 

Reviju i izbor najljepše Hrvatice je organizirala Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika.

Ove godine natječu se 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji ove manifestacije koja okuplja djevojke hrvatskog podrijetla iz različitih dijelova svijeta su: dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad. 

Na izboru su 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije