Ost-West

Istaknuta bh umjetnica Arleta Ćehić izlaže svoj rad u Bruxellesu

03.10.2023.
u 14:37

Međunarodna izložba likovnih radova „Ost -West“, koja je otvorena u središtu Bruxellessa dio je šireg projekta „Art united the world“, a u organizaciji Okxsa projects Skoplje, Sjeverna Makedonija i Frisen -Horta Fondation i iz Belgije. Trinaest umjetnika iz jedanaest zemalja širom svijeta je predstavilo svoj rad u povijesno značajnom zdanju u kući velikog Viktora Horte, začetniku Art nouveau 1894 godine u Belgiji. 

"Cilj je izgraditi mostove i razviti međunarodnu suradnju i kulturnu razmjenu između zemalja europskog kontinenta i ostatka svijeta, što je dobar put u ostvarenju još jednog značajnog projekta koji na apsolutno najbolji način predstavlja našu državu u umjetničkom i kulturnom smislu. Drago mi je da će moj rad od 2. do 14. listopada 2023. živjeti u ovom prostoru" , istaknula je Arleta Ćehić. 
Pogotovu ako imamo u vidu skorašnje pojavljivanje umjetnice Ćehić na 18. Venecijanskom bijenalu arhitekture od 19. svibnja do 24. lipnja 2023.godine, u Palazzo Albrizzi Capello, a mjesec dana poslije toga osvajanje vrijedne svjetske nagrade: Drugo mjesto na Mediterraneo Art Price u Italiji.

Umjetnica Arleta Ćehić je do sada izlagala u galeriji Saturation Point u Londonu (Engleska), Cultural Space Instituto Cervantes u São Paulu (Brazil), u galeriji BWA u Ostrowiec Swietokrzyskom (Poljska), galeriji La ville de pont de Claix u Grenobleu (Francuska), Salon Realites Nouvelles, Parc Floral de Paris Espace evenement u Parizu (Francuska), galeriji Alhambra Blvd u Sacramentu (SAD), galeriji Ely Center of Contemporary Art u New Havenu (SAD), galeriji Badweg 3 u Bolswardu (Nizozemska), Temporary Art Space (T.A.S.) u Groningenu (Nizozemska), Rathaus Hamburg i galeriji Dosenfabrik u Hamburgu (Njemačka).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?