Širokobriješka pjevačica Lucija Polić Bejbe predstavila svoj extended play s pet pjesma i novi spot

Ima potrebu za auditivno i vizualno izražavanje, spajanje svijeta glazbe i dizajna

07.03.2024.
u 12:26

Širokobriježanka Lucija Polić bljesnula je na estradnom nebu pod imenom Bejbe s pjesmama "Odlazim" i "Ruke". Ovih dana predstavila je svoj prvi EP (extended play) pod nazivom "Glasne tišine", na kojem se nalaze pjesme "Ruke", "Vatra", "Za tebe", "Ona zna" i "Kraj". Lucija je apsolventica grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Nadimak Bejbe ima posljednjih godina, a odabrala ga je kao umjetničko ime jer je bilo dostupno na platformi za glazbu. Pozornost na svoje umjetničko ime i svoju glazbu skrenula je zahvaljujući skladbama "Odlazim" i "Ruke", za koje je snimila spotove i nalaze se na YouTubeu. Za Večernji list rekla je:

- Na svim pjesmama s EP-a radila sam već dulje jer kombiniram rad u glazbi s fakultetom i drugim obvezama. No, nije mi se ni toliko žurilo završiti nešto na čemu sam uživala raditi. Pjesme na kojima sam radila s Nikolom Pilihom i Rokom Bekavcem dosta su različite u žanru, ali upravo to je nešto što je i karakteristično za mene. Ne volim jednostavnost, ponavljanje, volim se uvijek okušati u nečemu novom i stapati žanrove. Već neko vrijeme osjećala sam da je glazba moj put iako se nije izgubila moja volja i ljubav za dizajn. Nekako kroz dizajn i sam fakultet stekla sam jedan kreativniji krug ljudi, koji me vodio do novih životnih prilika, kako na polju dizajna tako i glazbe.

Ističe da ima potrebu za auditivnim i vizualnim izražavanjem, spajati svijet glazbe i dizajna kako bi predstavila sebe i svoje ideje te estetiku i ističe:

- Sama trenutačna reakcija šire publike jako je velikodušna i motivirajuća. Drago mi je što je tako velik broj ljudi prihvatio i podržao nešto što radim, na tome ću uvijek biti zahvalna.

Osjetila je da je ovo pravo vrijeme za EP, a ima planove za budućnost:

- U planu je raditi na albumu i nastaviti sa suradnjama. Jedva čekam otkriti neki novi zvuk tijekom rada na novim pjesmama te kroz njih s dizajnom prikazati neku novu estetiku.

Za medije je kazala i to da su neke od najdražih pjesama na kojima je sa svojim suradnicima radila nastale iz improvizacije. No, često dobije konkretne ideje i melodije, pa ih zajedno sa suradnicima realizira. U ponedjeljak, 4. ožujka, premijerno je predstavljen spot skladbe "Vatra", koju Bejbe izvodi s glazbenicom Miach. Bejbe je još jedno glazbeno ime koje je poteklo iz Širokog Brijega, a ima i obiteljski glazbeni pedigre. Njezini roditelji podržavaju njezin profesionalni izbor, smatraju da dizajn i glazba mogu zajedno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?