U Galeriji kraljice Katarine Kosača

Idući tjedan promocija knjige doc.dr.sc. Marine Bazina

01.06.2023.
u 10:39

Promocija knjige „Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine/ Sačuvano od zaborava“ autorice doc. dr. sc. Marine Bazina bit će upriličena u srijedu, 7. lipnja, s početkom u 19 sati i 30 minuta u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Tom prigodom o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Davorka Radica uime Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, zatim prof. dr. sc. Mirjana Siriščević iz Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu te prof. mr. art. Katja Krolo-Šarac s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, najavili su organizatori.

Knjiga, po prvi put, na jednom mjestu prezentira sve što su katedralni zborovi i sastavi postigli od svog osnutka 1980. do 2012. godine.

Tako na vidjelo izlazi jedan impozantan opus iza kojeg stoji silan trud i angažman svih članova zborova, sastava i njihovih zborovođa, koji zapravo nisu djelovali samo kao crkveni odnosno liturgijski zborovi već su postali ishodište novih sastava koji su svojim izvedbama obilježili povijest grada Mostara.

U glazbenom dijelu programa nastupiti će katedralni zborovi i sastavi pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?