‘Live At The Roundhouse’

Iako je prešao 76-u Nick Mason i dalje uživa u sviranju bubnjeva

18.09.2020.
u 15:43

Bubnjar, i jedini stalni član Pink Floyda, Nick Mason, sa svojim super bendom Nick Mason’s Saucerful of Secrets, kojeg čine: Gary Kemp (Spandau Ballet), Lee Harris (Ian Dury & the Blockheads), Dom Beken (suradnik Ricka Wrighta, ORB) i Guy Pratt (basist Pink Floyda u post-Watersovskoj eri) odradio je čitav niz odličnih koncerata diljem svijeta, a kako bi sve trajno ostalo zabilježeno i dostupno fanovima ovjekovječeno je na albumu koji je, uz DVD, službeno objavljen jučer.

Barettova faza

Kao što je fanovima poznato, na svojim koncertima bend izvodi isključivo pjesme iz rane, psihodelične faze Pink Floyda, a jedan takav koncert održan u londonskom Roundhouseu zabilježen je i na nosaču zvuka pod nazivom “Live At The Roundhouse”.

Neke audio verzije pjesama dostupne su na specijaliziranim glazbenim kanalima, a uz audio zapise objavljen je i video koncerta.

Za razliku od bendovskih kolega Davida Gilmoura i Rogera Watersa čije se ekstenzivne turneje fokusiraju na kasnije radove Pink Floyda, njihove solo radove te izabrane klasike iz rane faze Pink Floyda, Nick Mason’s Saucerful of Secrets vraća se najinovativnijoj fazi Pink Floyda te donosi koncertnu interpretaciju albuma od The Piper at the Gates of Dawn do Obscured by Clouds izvodeći isključivo pjesme Pink Floyda.

Set lista s prijašnjih koncerata otkriva nam da su u pitanju kompozicije iz najranije faze djelovanja (ne isključivo) Pink Floyda iz 60-ih godina, odsvirane na malo drugačiji način.

- Riječ je o pjesmama koje nisu izvođene uživo više od 40 godina. I to je izvrsna zabava. Druga velika stvar za mene je bila to što sam stvarno stvarno to želio učiniti. Htio sam uživati. I kao što kažete, riječ je o materijalu koji se nije toliko često čuo, pa ima tu nešto pomalo svježeg - izjavio je Mason za časopis Rollingstone.

A tu prvotnu fazu njihovog stvaralaštva vežemo uz originalnost i lucidnost Syda Baretta, naveliko potenciranu opijatima, zaslužnima za njegovu gotovo neprirodnu simbiozu popa i psihodelije na čemu mu se Nick iskreno zahvalio. Stoga je sasvim normalno da koncert započne upravo psihodelijom: „Intersellar Overdrive“ te impresivno odsvirana „Astronomy Domine“.

Impresivna svirka

Poznato je da su odnosi između članova Pink Floyda bili nategnuti, a čiju je potvrdu izrekao i sam Nick Mason: „Waters mi je dobar prijatelj, vrstan je kompozitor, samo je vrlo težak kada treba dijeliti“, da bi uz to dodao: „Ovo što ćete slušati nije nikakav Australian Roger Waters Show, a slušati ćete kompozicije nastale 60-ih godina“. Nick Mason iako je prešao 76 godinu i dalje se dobro zeza i uživa u sviranju bubnjeva, što najbolje oslikava osmijeh koji mu ne silazi s lica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije