Čelnici HAZU-a BiH primili izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak

HAZU BiH pokrovitelj znanstvenog skupa “Nestanak Bosanskog kraljevstva i posljedice: društvo i prostor na granici civilizacija”

08.03.2024.
u 13:52

Izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak kojeg su činili predsjednik dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik Miroslav Landeka i član Središnje uprave dr. sc. Anto Ivić  sastali su se u petak s čelnicima Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH (HAZU BiH), predsjednikom akademikom Mladenom Bevandom i predsjednikom Skupštine akademikom Josipom Muselimovićem.

Tema sastanka bio je znanstveni skup pod nazivom “Nestanak Bosanskog kraljevstva i posljedice: društvo i prostor na granici civilizacija” koji će se u sklopu obilježavanja 600 godina od rođenja bosanske kraljice Katarine Kosača, u organizaciji HKD Napredak – Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata u BiH i suorganizaciji  Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Instituta za istraživanje migracija iz Zagreba, održati u Mostaru 24. i 25. listopada 2024.

Izaslanstvo HKD Napredak upoznalo je čelništvo HAZU BiH o aktivnostima i pripremama ovog simpozija s međunarodnim sudjelovanjem.

Čelnici HAZU BiH naglasili su važnost spomenutog simpozija i obećali aktivno sudjelovanje članova Akademije te su izrazili želju da HAZU BiH bude pokrovitelj ovog znanstvenog skupa što je izaslanstvo Napretka sa zahvalnošću prihvatilo.

Podsjetimo, Središnja uprava HKD Napredak je na svojoj II. sjednici održanoj u Sarajevu u subotu 2. prosinca 2023. godine, na prijedlog Povjerenstva za izdavaštvo, kulturu i medije, 2024. godinu proglasila Godinom posvećenoj kraljici Katarini Kosači Kotromanić kojom će se na razini Središnjice i podružnice te udruge koje djeluju diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske i šire obilježiti 600 godina od rođenja kraljice Katarine (1424.-1478.).

Provedba podrazumijeva definiranje organizacije i ciljeva na razini Središnjice i podružnica/udruga Napretka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije