GKM Vitez

Godina 2016. najuspješnija u deset godina postojanja

03.01.2017.
u 09:00

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez iznimno bogatu i uspješnu sezonu zaključilo je hit predstavom “Svastike”. Izvođenje ove predstave, treći put u sezoni, bilo je i po traženju ljubitelja kazališta, a što opravdava i prefiks “hit” koji se stavlja ispred ove predstave, prenosi Vitez.info.

I članovi glumačkoga ansambla GKM opravdali su i taj prefiks te razloge zašto su Vitežani tražili za kraj godine još jedno izvođenje predstave “Svastike”. Naime, kazališna dvorana u Vitezu ponovno je bila puna, na kraju predstave izvođači su nagrađeni burnim i dugotrajnom pljeskom, a rekli bismo, ne samo za vrhunsko izvođenje ove predstave nego i za sve drugo što su mladi viteški kazalištarci, odreda amateri, uglavnom osnovnoškolci, srednjoškolci i poneki student, radili i pokazali svojim sugrađanima, ali i na brojnim gostovanjima diljem BiH, u Hrvatskoj, Srbiji, Švicarskoj…

Tijekom prošle godine viteški su kazalištarci pobjeđivali na nekoliko kazališnih festivala u BiH i inozemstvu, osvojili su niz vrijednih priznanja i pohvala. Zabilježili su brojna uspješna gostovanja s ukupno 10 različitih predstava, od toga u Vitezu s pet premijernih. Važno je naglasiti kako je GKM Vitez u 2016. godini dobio i prvu diplomiranu glumicu Mirnu Mišković koja je svoju glumačku karijeru, kao osnovnoškolka, počela upravo u ovom kazalištu, pa se slobodno može reći da je 2016. godina jedna od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija u desetoj godini postojanja GKM Vitez.

“Istina je, iznimno smo zadovoljni godinom na izmaku, radujemo se što smo sezonu završili u Vitezu našom uspješnom predstavom ‘Svastike’. Drago nam je što je dvorana ponovno bila puna, što su u gledalištu bili i naši gosti i prijatelji iz Tomislavgrada te naši sugrađani koji žive i rade u Austriji, Hrvatskoj, zatim u Švicarskoj, čiji smo gosti bili prije dva mjeseca. Naravno, iskrena hvala našim Vitežanima koji su nas pratili i podržavali tijekom cijele godine, a i ove lijepe večeri bili su s nama”, kazala nam je Paula Grebenar, jedna od glumica u predstavi “Svastike”. Predstava “Svastike” priča je “o ratu” bez pušaka, granata i sličnih naprava namijenjenih za ubijanje. Tu i tamo scenom preleti poneka krpa koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od toga. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove “dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika prati zanimljivu obiteljsku priču i zanimljive strategije za osvajanje teritorija u vlastitom domu.

Uz nju, u predstavi “Svastike”, koju je režirala Mirna Mišković po tekstu Save Škobića, igrali su Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Marin Maros, Anđela Mišković, Paula Radić i Ivona Matošević. Za grafičko oblikovanje zaslužan je Borislav Sučić, dok je izvršni producent Ivan Sajević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?