Filmski festival u Orašju

Glumci se osjećaju kao da su došli u posjet velikoj obitelji

08.09.2015.
u 06:30

Kinodvorana u Orašju ispunjena je do posljednjeg mjesta svaku večer

- Dani hrvatskog filma u Orašju su jedinstven festival koji se održava u prepoznatljivom ugodnom i domaćem ozračju tako da se svi glumci i gosti osjećaju kao da su došli u posjet jednoj velikoj obitelji Orašja u kojoj svatko pomalo ima svoju ulogu, a cilj je da se svi osjećamo ugodno, domaćinski i vratimo se ponovno, što i činimo punih 20 godina, piše Večernji list.

Naravno, također postoji i visoka razina profesionalnosti zbog karaktera festivala kao najveće regionalne manifestacije koja ove godine čak ima karakter međunarodnog festivala.

Drago mi je što Hrvatska matica iseljenika prati ovaj projekt i što će biti uz njega i dalje - izjavila je Nives Antoljak, predstavnica HMI Zagreb, glavnog suorganizatora filmskog festivala u Orašju.

Poboljšanje festivala

Nives također upućuje i određene sugestije kako poboljšati festival u informatičkom smislu jer se održava već 20 godina, a prati ga slaba informatička podrška.

- HMI će pomoći iduće godine da se vijesti o ovom jedinstvenom festivalu prošire u svijetu posredstvom elektroničkih medija. Želimo sve ove lijepe vijesti iz Orašja poslati u svijet, a ima ih pregršt, od prekrasnih fotografija do lijepih iskustava koja bismo voljeli podijeliti i uz to informirati javnost - kazala nam je Nives nakon vožnje skelom, još jednog stalnog sadržaja festivala.

- Skela koja nas opušta, rijeka koja nas opušta, pa i samo naše druženje je takvo da poželimo teći ovom rijekom dugo, dugo... - kazala je pod jakim dojmom Nives.

Pohvale festivalu nisu izostale ni od voditeljskog trojca poznatih glumica Sandre Lončarić-Tankosić, Nataše Janjić i Petre Težak. - Ja se svake godine rado vraćam u Orašje među predivne domaćine i uvijek se veselim dolasku ovdje. Ono što me oduševljava su svako radosna lica koja srećemo, ali posebno je i naše druženje glumaca u Orašju. Nemamo tijekom godine baš vremena za ovakva neobvezne susrete, a ovdje ga imamo napretek. Nema natjecateljskih tenzija. Zahtjevna je bila uloga voditeljice, ali ja glumim voditeljicu pa mi je lakše - kazala nam je Sandra.

I Nataša Janjić ne štedi pohvale na račun Dana hrvatskog filma u Orašju.

- Mnogo mi znači ovaj dolazak u Orašje, uz Ivu Gregurevića koji me pozvao, a njemu ne možeš reći ne, oduševljena sam što grad doista živi za film. Ovdje je puno kolega kojima nije bilo teško prevaliti duži put kako bi poduprli Ivu i hrvatski film. Drago mi je što film nadilazi granice jer gledat će se i srpski, i bh., i slovenski film tako da sam sretna što umjetnošću i kulturom povezujemo umjetnike i na široj razini - zaključuje Nataša.

Petri Težak je Orašje grad dobrih vibracija za vrijeme festivalskih dana.

Veselo ozračje

- Unatoč poplavama i suši, ovdje je vedro i veselo pa čak ni kiša nije umanjila naše odlično raspoloženje. Mislim da je predivno to što festival nije natjecateljskog karaktera, nego je organiziran kao jedno veliko druženje. Uvijek smo primljeni vrlo srdačno pa je svima jasno zašto je Orašje centar filma - poručuje Petra.

U prva tri festivalska dana Posavci su se i jubilarne dvadesete godine trajanja Dana hrvatskog filma potvrdili kao veliki filmski zaljubljenici. Svake večeri dvorana je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?