U Livnu 11. godinu zaredom otvorena višednevna manifestacija Livanjsko kulturno ljeto

Glazbeni, kazališni, filmski, književni i likovni sadržaji zadovoljit će najrazličitije ukuse

24.07.2023.
u 10:44

Na ljetnoj pozornici Narodnog sveučilišta u Livnu je u središnjem gradskom parku svečano otvoreno Livanjsko kulturno ljeto. Žitelji Livna, njihovi gosti i turisti, uplovili su u tradicionalnu manifestaciju koju već jedanaestu godinu za redom organiziraju gradonačelnik i Grad Livno. 

Godinu siromašnu kulturnim zbivanjima ova će manifestacija obilato dopuniti. Počelo je s livanjskom mladošću, nastupom mažoret sekcije Plesnog kluba "Paganini", nastavljeno s kupreškim „Ivančicama“ i posuškom klapom „Grga“, a između glazbenih i plesnih nastupa nazočnima su se obratili gradonačelnik Darko Čondrić i predsjednik TZ Livno Nikola Periša.

Ove godine manifestacija je koncipirana na drugačiji način, proširena je na Livanjsko ljeto, u okviru kojeg je i LKLJ i dulje traje, kazao je Čondrić, te dodao: „Znamo da niz manifestacija kroz ljetne mjesece ima u našem gradu, što kulturnih, sportskih, folklornih, nekakvih promocija knjiga, i kroz javni poziv dali smo svima priliku da se jave, uključe, da iznesu svoju ideju, što možda mi ne prepoznajemo, da uključimo i u Livanjsko kulturno ljeto, doista interes je bio veliki i pripremili smo bogat program i nadam se da će u konačnici pronaći svatko nešto za sebe. To sigurno obogaćuje naš kraj, promovira naše Livno i svi su dobro došli".

Za TZ Livno ovo je druga godina kako sudjeluje u organizaciji manifestacije, i prošlu a i ovu skupljaju iskustva, kazao nam je njen predsjednik Nikola Periša, te naglasio: „Nastojali smo da to bude neka kvaliteta kojai je bila i do sada, evo nadam se da ćemo je i zadovoljiti. Opet kažem, ne radimo mi ovo za neku masu, nego radimo za ljude kojima je stalo do kulture i Livanjskog kulturnog ljeta".
Posjetitelji su svojom brojnošću već na samom početku pokazali koliko su željni druženja i kulturnih sadržaja.

„Pa da vam kažem, jesmo. Ja sam imala nekih obaveza, imala sam goste, sve sam ostavila da dođem ovdje, da prisustvujem. Ovo je jednom godišnje i onda svako malo se nešto dešava u našem gradu, a našem gradu treba da se nešto dešava jer svi su otišli negdje i onda nam treba ovako nešto da se malo podigne, da se okupe ljudi, prijatelji, poznanici,“ govori nam Slavica Gotovac.
Zadovoljstvo događajem ne skriva ni Stipe Antunović koji živi i radi u Njemačkoj. Kaže, ne dolazi često:

"Bio sam prije dvije godine, i evo sad sam opet tu. Pošao sam doma, prolazio pored parka, vidio nešto se događa i vratio sam se nazad, rekoh da vidim što je. Upravo sam radi ovakvih događanja dolazio u grad navečer, jer uvijek je bilo nešto interesantno, glazba, pjesme i tako. Malo me vratilo u mladost, rođen sam i ja u Livnu, pa vuče srce uvijek nazad".

A organizatori se nadaju kako će pomno birani glazbeni, kazališni, filmski, književni i likovni sadržaji zadovoljiti najrazličitije ukuse. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?